Odds för Allsvenskans 11:e omgång

:ladbrokes-logo:Allsvenskans 11:e omgång som skall spelas under i afton samt imorgon bjuder på en hel del intressanta matcher. Vi har toppmatcher i Helsingborg och Borås. Många lag är till denna omgång rejält åderlåtna av skador och avstängningar. På Ullevi (Om det nu verkligen blir spel där) i Göteborg möts förra årets ärkerivaler om guldet, IFK Göteborg och AIK i en match som andas ångest.

Onsdag 5/5

Åtvidaberg-Brommapojkarna 2,60-3,20-2,60

*Odds från :Ladbrokes:

Åtvidaberg har varvat upp rejält och har nu tre raka matcher utan förlust, bl.a. mot IFK Göteborg och Elfsborg. BP visar också gryende form och unge Guidetti har verkligen varit en frisk fläkt. Två defensivt inriktade lag som möts här, och det finns mycket som talar för en mållös historia.

Elfsborg-Malmö FF 2,15-3,20-3,30

*Odds från :Ladbrokes:

Skadebekymmer hos Elfsborg. Mobaeck och Martin Ericsson fick stå över söndagens match och är säkerligen osäkra kort även här. Så även försvararna Lucic och Andersson. Framåt finns det gott om alternativ för Elfsborg, men jobsposterna i backlinjen ställer till det, speciellt då de möter Allsvenskans hetaste forward Daniel Larsson. Viktigt med en sista skadekoll här, då Malmö riskerar spela med reservmålvakt. Öppen match på förhand som kan bli en riktigt trevlig tillställning.

Häcken-Gefle 1,70-3,50-4,75

*Odds från :Ladbrokes:

Möte mellan Allsvenskans formsvagaste gäng. Häcken som var sedd som outsider tidigt har svikit rejält de senaste omgångarna, och det är förvånande nog offensiven som felat. Märkligt, med tanke på den trupp de förfogar. Gefle har efter ett par oväntade segrar inledningsvis tappat rejält och mycket tyder på att det blir bottenstrid för dem. Häcken är det klart bättre laget på pappret och presterar de som de har kapacitet till är detta en klar hemmaseger.

Kalmar FF-Halmstad 1,80-3,40-4,33

*Odds från :Ladbrokes:

Tufft för Kalmar. När de äntligen verkar vara på gång drabbas de först av magsjuka på flera spelare, och när matchen väl startar får de spela den med 10 man i 50 minuter då finnen Paulus blivit utvisad. Starkt att med den bakgrunden ändå klara en pinne mot erkänt hemmastarka Gefle. Har ställs de mot lättare motstånd i form av bortasvaga Halmstad, och ett Kalmar som verkar vara på väg mot formen ska inte ha några problem att knipa tre poäng här.

Torsdag 6/5

IFK Göteborg-AIK 2,00-3,30-3,60

*Odds från :Ladbrokes:

Tungt möte mellan förra årets bägge guldaspiranter. Tobias Hysén kan göra comeback här, vilket vore en injektion för Blåvitt. Selakovic avstängd för IFK. Svåra avbräck även för AIK som har frågetecken på nyckelspelare som Eguren, Mutumba och Ortiz. Atta och Pavey missar matchen definitivt. Finns en stor risk att matchen kan flyttas till Borås Arena då Ullevis gräsmatta inte håller måttet. Skulle så ske blir det helt andra förutsättningar i denna kamp.

Trelleborg-Mjällby 2,35-3,20-2,95

*Odds från :Ladbrokes:

Målvaktskris i Trelleborg. Tredjemålvakten Wachtmeister väntas vakta buren, då Fredrik Persson skadades allvarligt mot MFF. Blytungt även för Mjällby där Ekenberg klev av skadad och mittbacken Robledo kommer saknas pga avstängning. Extremt tunga avbräck! Måstematch för Trelleborg som inte får fortsätta förlora. Mjällby är det bättre laget, men avbräcken talar för hemmaseger.

Helsingborg-Örebro 1,75-3,50-4,50

*Odds från :Ladbrokes:

Omgångens toppmatch. Helsingborg fortsätter gå obesegrade. 0-0 mot GAIS kommer dock inte gå till historien som någon större match. Får här avvara viktige Gashi som är suspenderad. Örebro har hittat spelet igen efter en tveksam period och smyger med toppduon på en tredjeplats. Örebro har definitiv kapacitet att störa serieledarna och det är högt odds att få på bortalaget!

Djurgården-GAIS 2,10-3,20-3,40

*Odds från :Ladbrokes:

Djurgården lyckades äntligen besegra AIK i ett derby, helt rättvist. En seger som kan komma att betyda mycket för ett lag som fortfarande är under uppbyggnad. Kasper Hämäläinen har alla förutsättningar att växa ut till en mittfältare av hög allsvensk klass. GAIS går bra hemma, men har inte visat upp något större spel. Djurgården favoriter med hemmaplan och derbyvinst i ryggen.