Odds för nobelpriset i ekonomi

:ladbrokes-logo:  Sedan 1968 har Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne delats ut. På måndag är det dags igen Ladbrokes avslöjar två av sina favoriter som spelas till 5,00 gånger pengarna. Richard Thaler eller Robert Shiller, båda amerikaner.

Shiller är mest känd som författaren till boken Irrational Exuberance och verksam på Yale och i ämnet beteendeekonomi. Båda har uppmärksammats som rådgivare åt stressade politiker nu senast i samband med den finansiella krisen.

?Ett annat intressant namn på listan är Eugene Fama som nämndes som favorit i nobelsammanhang redan 2003. Fama hittar man på University of Chicago som redan har flera pristagare, med Milton Friedman i spetsen. Fama spelas till sex gånger pengarna och har inspirerat både Thalers och Shillers arbete? säger Andreas Gillberg, Ladbrokes Sverigechef.

Aktuella odds ? Nobelpriset i ekonomi 2010

Alla odds från :Ladbrokes:

Richard Thaler (Beteendeekonomi) –  5,00
Robert Shiller (Beteendeekonomi)  5,00
Eugene Fama (Finans)  6,00
Lars Peter Hansen (Ekonometri)  7,00
Hal White (Ekonometri)  7,00
Jean Tirole (Spelteori)  10,00
Oliver Hart (Spelteori)  10,00
Grossman (Trading)  10,00
Elhanan Helpman (Trading)  10,00
William Nordhaus (Miljö)  14,00

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 8 oktober, 2010