bet365

Odds inför U21EM-kvalet Sverige – Ukraina

I kväll har vi en riktigt rysarmöte mellan Sverige och Ukraina i U21-kvalet till EM. Förutsättningarna för lagen är densamma, vinna eller missa play-off. Skulle matchen sluta oavgjort gå inget utav lagen vidare. Sverige har hemmaplan vilket ger dem en viss fördel och är favorit om man kollar på oddsen.

Matchstart: 19:15
Plats: Guldfågel Arena, Kalmar
TV: Tv4 Sport

Den föregående matchen som lagen möttes var bort i Ukraina, ett möte som slutade med hela 6-0 för hemmalaget. En svidande förlust som gör att dagens match blir ett öresmöte lagen emellean.

Det är bara fyra av de tio bästa tvåorna som går vidare till play-off och med Sveriges 13 poäng, efter att man räknat bort vinsterna mot Malta, ser det mycket tufft ut. Det första steget mot ett play-off-spel är vinsten mot Ukraina i kväll och tre poäng är det måste. För att Sverige sedan ska gå vidare till play-off krävs det också att flera möten i de andra grupperna går Sveriges väg.

Sverige starka på hemmaplan – Ukraina har haft det svårt på bortaplan

Det som ändå talar för en seger i kväll är att Ukraina har ett uselt bortafacit med endast en vinst på de fyra bortamatcherna so har spelats i kvalet. Dessutom har de spelat oavgjort mot gruppjumbon Malta. Samtidigt har Sverige ett bra hemmafacit, utan förlust, med tre vinster och en oavgjord match.

Många bortfall i den svenska truppen

Sverige kommer dock att få klara sig utan sin lagkapten Jiloan Hamad som är avstängd och en red andra spelare som Alexander Kacaniklic, Joseph Baffo, Loret Sadiku,, Mikael Dyrestam, samt Oscar Lewicki. Det gör att startelvan kommer att se rätt annorlunda ut, vilket i sig kan vara den nackdel för Sverige.

Källa: Svenskfotboll

Jämnt möte om man kollar på oddsen

Oddsen pekar på en svensk hemmavinst, även spelbolagen inte ger helt övertygande odds. En vinst för Sverige ger höga 2,55 gånger pengarna hos William Hill och spelbolaget ger 2,88 gånger pengarna om gästande Ukraina skulle ta hem mötet.

Spela hos William Hill

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 september, 2012