Odds och favoriter i Champions Leagues-semifinalerna!

Odds och favoriter i Champions Leagues-semifinalerna

Det blev en dramatisk vecka i Champions League när kvartsfinalerna skulle avgöras. Men efter att samtliga åtta matcher avklarats står det klart att det blir Liverpool, Tottenham, Barcelona och Ajax som tar sig vidare till CL-semifinalerna 2019. Vi går igenom oddsen till semifinalsmatcherna, och tar en kik på vilka som är favoriter till att ta hem titeln.

Liverpool och Barcelona kunde relativt enkelt ta sig vidare till semifinalerna efter att ha besegrat Porto respektive Manchester United. Liverpool besegrade Porto med hela 6-1 totalt, samtidigt som Barcelona nollade United i båda matcherna och vann med totalt 4-0.

Desto mer dramatiskt blev det för Ajax och Manchester City. Efter ett oavgjort möte mot Juventus på hemmaplan hade Ajax en tuff uppgift framför sig på Juventus Stadium. Efter mål i den 28e matchminuten av hemmalagets Ronaldo såg det mörkt ut för holländarna – men efter mål av van de Beek och de Ligt kunde Ajax vända och ta sig till semifinal.

Kvartsfinalen mellan City och Tottenham blev ett drama utan dess like. Efter 21 spelade minuter var ställningen 3-2, den målrikaste öppningen i Champions Leagues historia. Spänningen höll i sig ända till slutminuterna, när City på övertid fick in det som troddes var det avgörande målet. VAR-granskning gjorde dock att målet dömdes bort, Citys vilda glädje kom av sig, och det blev istället Tottenham som tog sig vidare till semifinal.

Odds och favoriter i Champions League semifinaler

I semifinal väntar alltså möten mellan TottenhamAjax och BarcelonaLiverpool. I öppningsmatcherna är det de båda hemmalagen, Tottenham och Barcelona, som är favoriten. Såhär ser oddsen ut hos Unibet just nu:

30/4  21:00 Tottenham – Ajax
1 – 2,25   x – 3,40   2 – 3,25

1/5 21:00 Barcelona – Liverpool
1 – 1,75   x – 4,00   2 – 9/4

Ser man till oddsen på vilka lag som kommer gå vidare till final så är Tottenham och Barcelona favoriter även där – till oddsen 1,88 respektive 1,70. Det är dock väldigt jämna odds – då Liverpool kommer in på 2,15 och Ajax på 1,93!

Spela på semifinalerna i Champions League hos Unibet

Regler och villkor gäller

(Alla odds hämtade från Unibet 18/4 2019)

Så spelas returmötena

Returmötena i Champions League-semifinalerna kommer att spelas veckan efter den första matchen, tisdagen den 7 och onsdagen den 8 maj. Hemmaplansfördelen ligger då hos Liverpool på Anfield och hos Ajax på Johan Cruijff Arena. Se nedan för spelschemat för semifinalreturerna 2019.

7/5 21:00 Liverpool – Barcelona

8/5 21:00 Ajax – Tottenham