Odds och specialspel på Elitserien

:betway-logo:Elitseriens efterlängtade premiär närmar sig och äntligen har det blivit dags för pucken, klubborna och tacklingarna att göra entré. Den första matchen för säsongen bjuder på ett intressant möte mellan nykomlingen AIK och Linköping.

Extra intressant för betting online är om AIK lyckas kriga till sig en vinst till oddset 2,85 gånger pengarna eller om Linköping står upp till sitt favoritskap. AIK har, efter att länge varit borta från elitserien, kämpat sig tillbaka men Betways oddssättare tror att det blir svårt för de svarta och gula att hålla sig kvar i Elitserien när säsongen ska summeras.

Att AIK halkar ur Elitserien betalar i dagsläget så lågt som 1,25 vilket tydligt markerar att experterna inte tror att laget har lyckats skaffa sig den rutin och tyngd som kommer att krävas för att fortsatt spel i landets högsta liga ska förbli möjligt. Även Luleå, till oddset 3,20, tros få det svårt att stanna kvar i Elitserien denna säsong.
På den andra sidan av skalan återfinns HV71, som är favoriter till att ta hem SM-guldet, och betalar idag 4 gånger pengarna. Fyra gånger pengarna står även HV71 i vad gäller att ta hem grundserien. Truppen har både bredd och spets som saknar motstycke i de andra lagen och det tar ut sin rätt över en hel serie. Dock är slutspel en annan sak och här blir det jämnare än i grundserien.

Andra kandidater att ta hem SM-guldet i år är Färjestad (5,00) som har värvat mycket starkt på papperet. Frölunda (6,00) måste väl nån gång få ordning på torpet? Eller varför inte en outsider i form av Skellefteå (8,00) som har väldigt intressant lag. Buden är många i år.
Tränarens roll i laget kan alltid diskuteras och frågan man kan ställa sig är väl om inte truppen i sin helhet är det avgörande för ett lags framgång, vilken tränare som än står i båset. Dock får ofta en tränare sparken när laget inte presterar efter förväntningarna och vilken tränare som får kicken först i år är mest troligt Challe Berglund till oddset 3,00.

Modo är en förening som siktar på slutspel men truppen känns väldigt tunn och trubbig. Försäsongen har inte imponerat alls och med en tung start kommer vi nog att få se samma röriga turer i Modo som förra året.

Övriga specialspel som finns tillgängliga är:

– Vinnare av poängligan: Buden är många men en spelare som Fredrik Bremberg (10,00) har alla möjligheter att ösa in poäng om han hittar rätt i HV71.
– Årets målkung: Även om Linköping troligen får det ganska tufft i år så kommer Hlavac (7,00) att göra sina mål.
– Vinnare av assistligan: Johan Davidsson plockar hem denna genre även i år. I tuff konkurrens av Bremberg och Hlinka.
– Mest utvisad: Det kommer handla om gamla vanliga namn som Ward (5,00), Jämtin (8,00), Sevc (8,00). En intressant bubblare kan vara Modos Anton Hedman (10,00) som verkligen inte kliver undan när det hettar till.

Alla odds finns tillgängliga hos Betway.com, registrera ditt konto idag och få en första insättningsbonus på upp till 1000 kronor.