Blir det extraval i Sverige? Oddsen pekar mot

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav: 6x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om Betsson
  • Stort utbud och bra odds.
  • Över 20 år i branschen.
  • Grundat av svenskar.

Sveriges regering har fallit och Sverige befinner sig i ett osäkert parlamentariskt läge. Stefan Löfvén har nu fram till och med den 28 juni på sig att avgöra om han ska utlösa extraval eller inte. Tittar man på oddsen så ser det dock inte ut som att det kommer att bli aktuellt med ett extraval.

181 riksdagsledamöter fällde regeringen

Det var i fredags som den svenska regeringen föll i en misstroendeomröstning i Riksdagen. 181 riksdagsledamöter röstade för att fälla regeringen, endast 109 röstade mot. Därmed föll för första gången en svensk regering i en misstroendeomröstning i Riksdagen.

Nu är det upp till Stefan Löfvén att besluta om regeringsbildningen ska lösas med ett extraval eller genom talmansrundor med riksdagspartierna. Enligt spelbolaget betsson är det inte troligt att det kommer att bli ett extraval. Istället väntas det parlamentariska läget lösas med talmansrundor.

Blir det extraval eller inte? Oddsen pekar mot

Hos betsson kan man betta på om man tror att det blir extraval eller inte. Ett bet på ja ger 2.30 i odds hos betsson i nuläget. Ett bet på nej ger 1.55 i odds just nu.

Vill du spela på om det blir extraval eller inte? Då kan du betta hos betsson. Oddsen ligger under kategorin politik i oddsavdelningen. Tänk på att oddsen kan förändras, aktuella odds hittar du på betssons webbsida.

Socialdemokraterna får flest röster i nästa val enligt oddsen

Hos betsson går det även att betta på vilket parti som får flest röster i nästa riksdagsval. I nuläget ligger Socialdemokraterna bäst till enligt betsson som ger 1.38 i odds på att Socialdemokraterna får flest procent av rösterna. Moderaterna är oddstvåa med 3.75 i odds och strax bakom kommer Sverigedemokraterna med 4.00 i odds.

Utlyser Stefan Lövfen ett extraval?

Ja: 2.30 (40% sannolikhet)
Nej: 1.55 (60% sannolikhet)

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 22 juni, 2021