Oddsen på de Svenska medaljchanserna i Skid-VM

Skid-VM i Seefeld drar igång på allvar under torsdagen med herrarnas och damernas sprint på programmet. Inför mästerskapet så talar oddsen från Unibet för en rad medaljer på damsidan men på herrsidan ser det inte lika ljust ut.

Skid-VM är alltid ett uppskattat mästerskap som Sverige brukar kamma hem en rad medaljer i. Men inför årets upplaga så ser det tunt ut på herrsidan men på damsidan ser det helt klart bättre ut.

Nilsson och Dahlqvist medaljfavoriter i damernas sprint

Först ut på programmet i Skid-VM är som sagt damernas och herrarnas sprint, som drar igång vid 14:30 under torsdagen. Kikar vi på de senaste oddsen från Unibet så är Stina Nilsson favorit till guldet till oddset 2,50 och klar favorit att ta medalj till 1,40. Även Maja Dahlqvist är en klar medaljkandidat till oddset 1,90 att ta medalj och 6,00 att vinna tävlingen.

Gå till Unibet för att betta på din favorit

Goda medaljchanser för både Ebba Andersson och Charlotte Kalla

I övrigt så är Ebba Andersson en av de främsta medaljkandidaterna under mästerskapet. Oddset på att hon tar en medalj i skiathlon är 1,65, i 10 km klassiskt, 1,50 och i masstarten 1,90 gånger pengarna hos Unibet. Även Charlotte Kalla är med i medaljdiskussionen i alla dessa tre grenar men till något högre odds hos spelbolaget.

Lagtävlingarna ett säkert kort på damsidan

På damsidan finns även guldförhoppningar i damernas stafett till oddsen 3,00 och framförallt i lagsprinten till 2,00 gånger pengarna hos Unibet. Att Sverige tar medalj i båda dessa grenar ger låga 1,15 gånger pengarna.

Gå till Unibet för att betta på din favorit

Höga odds på de svenska herrarna

På herrsidan ser det som sagt tunt ut för Sverige om vi ska gå efter vad Unibets oddssättare tror. Individuellt så har Calle Halfvarsson störst medaljchanser men till höga odds.

Däremot så har Sverige goda chanser på medalj i lagtävlingarna på herrsidan. En medalj i lagsrpint ger just nu oddset 2,50 och i stafetten även den 2,50 gånger pengarna.

Läs mer om Skid-VM med oddsen, datum, tv-tider, truppen & programmet