Oddsen på skytteligan för EM

Att vinna skytteligan i ett stort mästerskap är en stor ära – och en dröm för alla offensiva spelare som får chans att representera sitt land.

Fem spelare står ut så här långt

Inför turneringen var Harry Kane, England, en av storfavoriterna till att ta hem skytteligan under EM. Föga förvånande, då han var den spelare som gjorde flest mål under VM sist det begav sig. Den gången blev det sex mål under turneringen, men under EM fick Kane gå mållös från öppningsmatchen mot Kroatien. Den gången gjorde Raheem Sterling matchens enda mål, och blev stor hjälte.

Men ett mål räcker inte för att vara med i toppen av tabellen. Det är nämligen fem spelare som redan hunnit med att näta två gånger. Två av spelarna tillhör Italien, som har viss fördel av att ha spelat två matcher redan. Men både Ciro Immobile och Manuel Locatelli har alltså nätat två gånger vardera. Det är också tre spelare som nätade två gånger i sina respektive öppningsmatcher – Cristiano Ronaldo, Patrik Schick och Romelu Lukaku. Portugal, Tjeckien och Belgien är alltså med i toppstriden såhär långt.

Så ser oddsen ut just nu