Oddsen talar för Skellefteå och Linköping

HV 71 och Djurgården är redan klara för SM-semifinalerna. Ikväll ska de två sista lagen ta sig vidare från kvartsfinalspelet. Skellefteå eller Färjestad och Linköping eller Frölunda? Det är frågan. Spelbolagen tror på hemmalagen.

De regerande mästarna Färjestad är i gungning mot Skellefteå. Förlust senast och man hade varit utslagna. Värmlänningarna reste sig dock och vann med 2-1 i söndagens sjätte match.

Lagen inledde serien med varsin bortaseger men efter det har man vunnit två matcher var på hemmaplan. Ikväll har Skellefteå favör av hemmaplan.

– Det är en härlig utmaning. Vi får en avgörande match på hemmaplan, vi slipper resa och får behålla våra fasta rutiner. Det är svenska mästarna som vi möter så det blir helt klart ännu en tuff match, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi på klubbens hemsida.

Skador
Skellefteå: Erik Forsell, Petr Ternkrat (tveksam)
Färjestad: Fredrik Lindgren

Linköping favoriter mot Frölunda

I Cloetta Center kan Linköping nu avgöra efter att ha legat under med 1-3 i matcher mot Frölunda. Frågan är om göteborgarna kan resa sig efter att ha tappat det fina försprånget. Spelbolagen tror inte det.

– När matcherna är så här täta så betyder det oerhört mycket att ha en fanatisk hemmapublik i ryggen. Jag är glad över att vi får spela på hemmaplan och dra nytta av dem, säger Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid på klubbens hemsida.

Skador
Linköping: Pontus Petterström, Patrik Zackrisson
Frölunda: Ville Mäntymaa, Joel Lundqvist, Peter Andersson, Per Johan Axelsson (tveksam), Jens Karlsson (tveksam)