Ödesmatch på Råsunda – här är helgens allsvenska odds

:ladbrokes-logo:Nu är vi inne i sista tredjedelen av säsongen och denna omgång bjuder på flera stormatcher. Den kanske hetaste utspelas på Råsunda där två lag i kris och med stora problem i lagen gör upp. Befäster Änglarna AIK:s plats i botten?

Spela på Allsvenskan – jämför oddsen på helgens omgång

Fredag 27/8
Gais-Djurgården 2,20-3,25-3,10
Johan Mårtensson avstängd för Gais. Mittenmöte mellan två lag som vid seger lämnar den närmande bottenstriden. Djurgården har fått igång spelet efter sommaren, mycket tack vare Daniel Sjölunds comeback. Han har varit bra på mitten. Saknar fortfarande lite jämnhet, men känslan är att DIF har något på gång. Gais har fortsatta skadeproblem i truppen och har inte helt lyckats ersätta Wanderson. Två jämnbördiga lag i grund och botten där Gais är favoriter tack vare hemmaplan.

Lördag 28/8

Brommapojkarna-Åtvidaberg 1,90-3,40-3,80
Åtvidaberg tog sista halmstrået mot Kalmar och besegrade småläninngarna med 2-1. Kanske en av Allsvenskans mest temposvaga matcher i år. Vilket passade Åtvidaberg bra. BP har efter tappet av Guidetti tappat allt vad anfallsspel heter och därmed blivit indragen i bottenstriden. Får dessutom klara sig utan Petrovic och Asp, två defensiva spelare. BP förväntas ha mycket boll, något Åtvidaberg lär vara nöjda med. Två lag som har problem och det här blir målsnålt med skrälläge för ett Åtvidaberg som andas optimism efter segern senast.

Örebro-Helsingborg 2,55-3,20-2,65
Första toppmötet i denna omgång. HIF har nu tappat sitt försprång och MFF är ikapp. Delvis tuffa avstängningar i vissa matcher som bidragit till detta, då det saknas rejäl bredd på mittfältet och i försvaret. Historiskt sett har det varit jämnt mellan dessa båda lag, där lagen turas om att vinna hemma. Gerzic är i toppform för ÖSK. Örebro kommer gå för tre poäng för att närma sig toppen och kan lyckas. Etta!

Söndag 29/8

Mjällby-Trelleborg 1,85-3,40-4,00
Två lag med helt olika formkurvor. Trelleborg har lyft från botten i takt med att skadelistan krympt och att nyförvärv plockats in. Tom Prahl har som alltid välorganiserade lag. Hos Mjällby är det målskyttet som fallerat efter uppehållet, kanske tre gjorda senast är vändningen. Hemmalaget riskerar snart bli indraget i botten om man inte tar trepoängare. Trelleborg har haft tuff veckomatch mot HIF som säkert tagit på krafterna och hemmalaget är motiverade favoriter här.

AIK-IFK Göteborg 2,60-3,20-2,60

Repris på höstens ?SM-final?. Den här gången gäller striden en helt annan, nämligen bottenstriden. Tuffa avstängningar för krisklubben AIK som av olika anledningar får klara sig utan Atta, Pavey, Lundberg och Åhman-Persson. Fokus för Solnaklubben ligger på helt andra saker för tillfället, med Europa League skandalen i färskt minne. Änglarna ska vara det starkare laget för dagen men på Råsunda trivs man dåligt. Mittbacksbekymmer dessutom då både Sigurdsson och Jonsson saknas. Öppen match på förhand där båda lagen värnar om utgångspoängen.

Gefle-Häcken 2,50-3,20-2,70
Viktigt möte för bottenstriden. Jakob Orlov verkar axlat Gerndts roll som målskytt efter hans flytt och det är imponerande hur Gefle fått fram målskyttar som Gerndt, Jawo och Oremo de senaste säsongerna. Är Orlov näste man att ta steget till en storklubb? Tungt poängtapp i slutminuten mot Mjällby senast, och nu måste trepoängare börja bärgas på hemmagräs. Häcken var värda segern hemma mot Elfsborg senast och kanske är laget på väg mot den form man förväntat sig av dem hela säsongen. Ett oavgjort resultat är troligt.

Halmstad-Kalmar FF 2,55-3,20-2,65

Två lag som riskerar slåss i botten under hösten. Men det är också två lag med lite för mycket kvalité för att behöva göra så. Båda lagen kommer från bottennapp hemma, där Kalmars 1-2 mot Åtvid får anses som pinsamt. Räkna med ett revanschsuget Kalmargäng här. Halmstad tar nästan uteslutande sina poäng hemma och bör gå för tre poäng, vilket kan göra detta till en öppen match helt i kontringsstarka Kalmars smak. Kalmar klassen bättre men hemmaplansfördelen väger över för HBK.

Malmö FF-Elfsborg 2,00-3,30-3,60

Toppmöte. Inför säsongen var det många som trodde att det var dessa två lag som skulle göra upp om titeln, men Elfsborg har inte presterat som de ska i Allsvenskan. Möjligen är det här deras sista chans att haka på toppduon. Elfsborg har returmöte mot Napoli som ligger och stör inför den här matchen, där de faktiskt har en bra chans att avancera, återstår att se om de kan ladda om inför den här matchen. Finns dessutom vissa skadebekymmer på Lucic och Christiansen som oroar, och det återstår att se om Avdic lämnat för proffslivet. Malmö favoriter i kraft av hemmaplan och tack vare Elfsborgs spelschema.