Ola Andersson del i storsatsning på Betsson

:betsson-logo:Betsson signar avtal med fotbollsexperten Ola Andersson som en del av sin satsning inför fotbolls VM 2010. Trots att Sverige inte finns på plats i Sydafrika räknar Betsson med ett stort intresse då fotboll är en av deras största marknader, både vad gäller antal spel och omsättning.

”Andra delar i satsningen är att öka antal live-spel, en strategisk närvaro i sociala medier” säger Björn Gent, ny landschef på Betsson i Sverige. Satsningen mot VM börjar nu, och kommer trappas upp inför folkfesten i juni-juli.

:Betsson: har sedan starten kontinuerligt utvecklats tillsammans med sina spelare och marknaden. Idag är Betsson en av Sveriges största spelportaler, både vad gäller utbud och användare.

­- Ola är en känd fotbollsprofil hos svenska folket, och även en populär kommentator i mediala sammanhang. Vi tror att Olas sätt att tycka till om händelser i sportvärlden utan att i första hand tänka på vad som är politiskt korrekt kommer att tilltala våra spelare. Vi ser även stora möjligheter att använda Ola inom sociala medier där vi har ett akut behov av att stärka och aktualisera vår närvor mot bakgrund av den stora täckning fotbolls-VM kommer att få och den lavinartade ökning vi kan se inom sociala medier, säger Björn Gent, Betsson.

Upptrappning inför VM

Det händer mycket hos Betsson nu. Initialt kommer spelarna att möta Ola på Betsson.com där han tipsar om veckans hetaste matcher, utgången i dessa och skriver krönikor, samt på facebook där han visar upp en personlig sida genom text och videobloggande. Precis innan VM inleds också en onlinekampanj för att lyfta fram Betsson och Ola.

– Ola är den röda tråden i vår VM-satsning som omfattar många kommunikationsdiscipliner och aspekter. Men vårt samarbete med Ola är inte avgränsat till VM utan är en långsiktig satsning som kommer att utvecklas och formas i takt med att samarbetet intensifieras, fortsätter Björn.

– Det ska bli jätteroligt att jobba med Betsson. Jag ska försöka ge en kompletterande bild av matcherna, kanske mer ur ett taktiskt perspektiv, vilket kan ge Betssons tippare ett helhetsunderlag när de ska spela, kommenterar Ola samarbetet med :Betsson:.

Skribent: Johan

Skriven den 28 april, 2010