Omöjlig uppgift väntar Liverpool, eller?

Liverpool har gjort det förr, vänt omöjliga underlägen till seger. Frågan är om man kan göra det igen ikväll. Allt talar för Chelsea, men i fotboll kan allt hända.

Chelsea – Liverpool – se fler odds

första matchen på Anfield Road slutade 3-1 till Chelsea

Liverpool har inte direkt det bästa utgångsläget inför kvällens retur på Stamford Bridge. 1-3 ska hämtas in, vilket innebär att laget måste vinna med 3-1 för att åtminstone få till en förlängning.

En till synes omöjlig uppgift, men Liverpool har varit uträknade förr, minns bara den redan legendariska upphämtningen till 3-3 i CL-finalen mot Milan för några år sedan.

Ska Liverpool lyckas måste naturligtvis Fernando Torres och Steven Gerrard dominera matchen. Den sistnämnde har dock haft problem med ljumskarna och vilade i lördagens 4-0 match mot Blackburn.

– När han är frisk är han en nyckelspelare och en inspirationskälla för alla. Förhoppningsvis kan han göra bra ifrån sig, göra mål och vara en ledare på planen, säger Rafa Benitez, som ändå räknar med Gerrard på planen, enligt uefa.com.

En annan aspekt som kan påverka resultatet är avsaknaden av avstängde John Terry. Chelseamittbacken missar mötet efter varningen senast.

Chelsea imponerade dock stort under en timme i helgens mäte med Bolton. Då stod det 4-0 på resultattavlan. Men sedan hände något och Bolton vann den sista halvtimmen med 3-0 och var nära en kvittering.

– Vi borde kontrollerat resten av matchen. Du kan släppa in ett mål men en väckarklocka bör räcka. Problemet var att klockan fortsatte att ringa, var Guus Hiddinks kommentar efter matchen.

– Vi kommer att förbereda oss professionellt därför att vi vet att Liverpool är ett mycket bra lag som spelar vacker fotboll, säger Hiddink, enligt uefa.com, som menar att spelarna inte lär slå sig till ro trots försprånget.

Spelbolagen tror på Chelsea trots att man inte behöver vinna matchen för att ta sig vidare. Bästa oddset på hemmaseger har :canbet: som betalar 2,48 medan :centrebet: och :eurobet: betalar 3,20 på Liverpool.

Ett spel på oavgjort ger 3,25 hos :betsson:, :bwin:, :eurobet:, :expekt: och :ladbrokes:.

Bayern Munchen – Barcelona – se fler odds

första matchen på Nou Camp slutade 4-0 till Barcelona

Om mötet mellan Chelsea och Liverpool med stor sannolikhet redan är avgjort, är kvällens andra kvartsfinal definitivt det.

Barcelona åker till Munchen för möte med Bayern med hela 4-0 i ryggen. En ledning katalaneran så klart inte släpper.

Men trots allt kan det vara läge att spela på matchen. Bayern vill förstås revanschera sig från förnedringen förra veckan och även om man inte har en realistisk chans att gå vidare skulle en seger ändå innebära viss upprättad heder.

Bästa oddset på Bayern har :Ladbrokes: som ger 2,88. Oavgjort ger 3,60 hos :eurobet: och en tvåa ger 2,65 hos :canbet:.

Läs mer om Champions League

Skribent: Johan

Skriven den 14 april, 2009