Örebro ersätter Timrå i Elitserien

Örebro ersätter Timrå och Djurgården blir kvar i Elitserien även nästa säsong. Det säger oddsen från NordicBet inför Kvalserien.
? Örebro har den bästa offensiven av samtliga lag i Kvalserien och det tror vi gör att det spelas elitserieishockey i höst, säger Patrick Kipler, informatör på NordicBet.

Djurgården och Timrå från Elitserien ska göra upp med utmanarna Örebro, Leksand BIK Karlskoga och Rögle om två platser i svensk ishockeys finrum, Elitserien, kommande säsong.

? Våra odds pekar på att Djurgården stannar och att även Örebro går upp. Djurgården och Timrå har ett högre tempo i kroppen, vilket de lagen kan ha en fördel av i början av serien. Dock tror att Timrå får svårt. Laget har haft en tuff säsong med skadebekymmer och att man klappar igenom fullständigt i vissa matcher och vi tror det kan fortsätta här.

Främste utmanare att ersätta Timrå är alltså Örebro.
? Örebro-Leksand i första omgången blir förstås en nyckelmatch. Vi tror att Örebros coach Peter Andersson har lagt upp en plan för sitt lag som gör att de är som allra bäst nu, säger Kipler.

Finns det någon outsider?
? Vi tror att Leksand är den stora outsidern. Laget har en mycket stark defensiv och dessutom är pressen mindre i år än tidigare.

BIK Karlskoga och Rögle då?
? Vi tror de är chanslösa. Karlskoga har redan överträffat sig själva och Rögles uppladdning med sex play off-matcher på tio dagar gör att vi tror att gasen är slut.

Vinnare Kval till Elitserien 2012/2013

Djurgården – 2.25
Örebro – 4.50
Timrå – 5.00
Leksand – 5.50
Rögle – 12.00
BIK Karlskoga – 15.00

Vilka lag spelar i Elitserien 2012/2013 (topp 2)

Djurgården – 1.50
Örebro – 2.20
Timrå – 2.40
Leksand – 2.60
Rögle – 5.50
BIK Karlskoga – 8.00