OS-fotboll damer: USA – Sverige

De svenska fotbollsdamerna har idag en mycket tuff uppgift när de senare i dag möter USA i OS-kvartsfinalen. Det krävs nu en heroisk insats av svenskorna för att besegra de regerande mästarna oddsen talar klart emot en svensk seger.

Matchstart: 18:00
TV: TV3, Viasat Sport, Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,36 – 4,50 – 9,50
Vinner matchen (1-2):1,10 – 7,00
Över/under 2,5 mål:1,90 – 1,85
Att båda lagen nätar:2,25 – 1,61

Odds från Ladbrokes >

OS-turneringen för de svenska fotbollsdamerna har inte blivit som man hoppats på. I gruppspelet så vann man öppningsmatchen mot Sydafrika med knappa 1-0 för att sedan få sig en rejäl läxa mot hemmanationen Brasilien och blev utspelade totalt när man förlorade med 1-5. I sista gruppspelsmatchen mot Kina slutade 0-0 i en ganska tråkig tillställning där båda lagen inte ville riskera mycket.

Sverige gick vidare som andra bästa grupptrea

Sverige slutade till slut trea i gruppen och blev den andra bästa grupptrean och gick därmed vidare till slutspelet och kvartsfinalen. Men nu ställs Sverige emot de trefaldiga mästarna USA som är ute efter sin fjärde raka OS-medalj.

Jämna matcher mot USA de senaste åren

Ser man till inbördes möten så har det dock varit jämna matcher mellan Sverige och USA, speciellt de senaste åren. I VM senast så slutade matchen i gruppspelet 0-0 och när lagen möttes i Algarve Cup 2014 och 2013 så vann Sverige en matchen med 1-0 och andra slutade 1-1. Dock vann USA när det verkligen gällde i finalen av Algarve Cup med klara 4-0 under 2012.

Wambach saknas i USA men Lloyd lär ge Sverige problem

En intressant faktor är att den amerikanska storstjärnan Abby Wambach har tackat för sitt i landslaget och är inte med i OS. Men detta USA kryllar ändå av stjärnor som Carli Lloyd, som avgjorde både OS- och VM-finalen senast. En matchvinnare för USA som Sverige verkligen måste se upp med och som blev utsedd till världens bästa spelare i fjol.

Sverige behöver inte resa

En fördel som Sverige har inför denna match är att man inte behöver resa då matchen kommer att spelas på  Estádio Nacional Mané Garrincha, samma arena där man mötte Kina i sista matchen i gruppspelet. Men det som Sverige måste göra är att höja spelet några nivåer om man jämför med hur man spelade under gruppspelet.

Nästan tio gånger pengarna på en svensk seger

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så talar de sitt tydliga språk, USA kommer vinna detta. Ett spel hos Ladbrokes ger just nu låga 1,36 på en seger till USA och hela 9,50 om Sverige skulle står för en skräll och slå ut USA.