Oscarsgalan: Oddsen inför helgen

Oscarsgalan 2022 - odds, favoriter, kategorier

Oscarsgalan går av stapeln i helgen och vi har kikat in de senaste oddsen från Unibet som talar för att Dune tar hem en mängd kategorier, trots att filmen är långt ifrån någon favorit i de största kategorierna.

I helgen är det dags för den årliga Oscarsgalan. Natten till måndagen ska den 94 galan i ordningen gå av stapeln med Regina Hall, Amy Schumer and Wanda Sykes som värdar.

Vi ska dock fokusera på oddsen inför denna gala som ger Denis Villeneuve sci-fi-film ”Dune” flesta vinstchanser, men inte i den största kategorin ”bästa film”. Där är det istället ett jämna odds mellan ”The Power of the Dog” och ”CODA” hos Unibet, till 1.85 respektive 1.95 gånger pengarna. ”The Power of the Dog” är också storfavorit att vinna kategorin ”bästa regi” till låga 1.01.

”Dune” ges istället låga odds att vinna kategorierna ”bästa klippning” (1.85), ”bästa filmmusik” (1.15), ”bästa foto” (1.15), ”bästa specialeffekter” (1.05), ”bästa scenografi” (1.33) och ”bästa ljud” (1.10) hos Unibet.

Priset för ”Bästa kvinnliga huvudroll” väntas Jessica Chastain ta hem, för sin roll i filmen ”The Eyes of Tammy Faye”, till oddset 1.55. Och i kategorin ”Bästa manliga huvudroll” är Will Smith, i filmen ”King Richard”, storfavorit att vinna till det låga oddset 1.10 hos Unibet.

Se alla oddsen på Oscarsgalan här >