Patrick Ekwall vinner Twitterkampen mot Robert Laul

:unibet-logo:Patrick Ekwall och Robert Laul är två av Sveriges mest aktiva sportjournalister på Twitter. Nu går det även att spela på deras popularitet. I dagsläget har Patrick Ekwall ca 7200 followers och Robert Laul har ca 2800. Enligt spelbolaget Unibet kommer Patrick Ekwall att få 9000 innan Robert Laul får 5000.

? Både Ekwall och Laul är flitiga på Twitter. Under idrottsevenemang är de extremt aktiva och deras aktivitet är avgörande, samt deras mediala uppmärksamhet. Ekwall har en liten fördel eftersom hans medium är TV och just nu jobbar han med Handbolls-VM. Han syns mycket och han har även fler followers för tillfället. Det gör honom till klar favorit, säger Andreas Slätt Pr-chef på Unibet.

Man kan även spela på Facebookduellen mellan Fotbollskanalen Europa och Viasat Fotboll. Här tror :Unibet: att det blir en jämnare kamp. Oddset på att Fotbollskanalen Europa får 50 000 fans innan Viasat Fotboll får 20 000 fans ligger på 1,80. Att Viasat Fotboll hinner före ligger på 1,90.

? Fotbollskanalen Europa har fått otroligt mycket fans på kort tid. Där ser vi vilken genomslagskraft TV har. Viasat Fotboll har dock integrerat Facebook i sina sändningar på ett mycket fint sätt med Sladjan och jag tror på Viasat Fotboll här. Fansen har ett högt engagemang på sidan, säger Andreas Slätt.

Twitterkampen – Patrick Ekwall (9000) vs Robert Laul (5000)

*odds från :Unibet:
Vem når sitt mål först?
Patrick Ekwall 1,55
Robert Laul 2,30

Facebookduellen – Fotbollskanalen Europa (50 000) vs Viasat Fotboll (20 000)

Vem når sitt mål först?
Fotbollskanalen Europa 1,80
Viasat Fotboll 1,90