Peter Forsberg, Skidskytte och slagsmål

Dagen började mörkt med dystra besked i näringslivet gällande SAAB. Men det är inte bara svenskt näringsliv som lider just nu. Peter Forsberg är skadad igen och nu är det nog över på allvar. Skidskyttet fortsätter förvisso att gå bra på damsidan men inte riktigt så bra som det kunde ha gått.

Anna-Karin Olofsson har varit lite försiktigare med sin säsong som sig bör eftersom hon har fått barn och inte kunnat träna lika hårt som tidigare. Idag hade hon dock en lysande tävling i damernas distanslopp. Med tidstillägg på bommarna istället för rundor sköt Ako bort sig i sista skyttet och tappade guldet till en tragisk fjärdeplats. Helena Jonsson sköt bort sig tidigt på grund av ett misstag där hon skruvat siktet trots att vinden var obefintlig. Snabba bom ledde till att hon aldrig var nära att vara med i täten.

Samtidigt som vi försöker njuta av själva tävlingen i Sydkorea går det inte att undgå den batalj som vi skrev om igår gällande såpan mellan Sverige och Ryssland och dopingskandalen som uppdagats. Nu rapporteras det att Wolfgang Pichler hamnat i handgemäng med den vice ordföranden i den ryska skidskytteorganisationen. Frågan är var det här skall sluta.

Peter Forsberg gjorde comeback i MoDo Hockey för några veckor sedan och har gjort det bra. Assist och mål om vartannat har lett till att den hockeytokiga publiken i Övik lutat sig tillbaka och njutit. Nu verkar det som att det inte håller längre. Forsberg rapporterade igår att kroppen inte svarar längre och säsongen kan vara över. Frågan är om det inte är dags att göra som legendaren Salming uttalade sig i en av kvällstidningarna, ”Det är inte mitt beslut, men lägg ner nu”.