Play-off till U21-EM Italien – Sverige

I kväll har vi ytterligare en spännande landskamp att se fram emot. Det är U21-landslaget som möter Italien i play-off till EM nästa sommar och tittar man på oddsen som är italienarna stora favoriter i det första mötet på hemmaplan.

Matchstart: 21:00
TV: Tv4 Sport

Italien är en tuff motståndare för och är också ett av de bättre u21-landslagen i Europa. Dock kommer Sverige att få slippa storspelare som Mattia Destro Mario Balotelli och Stephan El Sharaawy och Marco Verratti eftersom dessa är uttagna till VM-kvalet istället. Vilket är tur för Sveriges del.

Gedigen skadelista

Inte bara är Italien favoriter på förhand utan Sverige har en gedigen skadelista samtidigt som både Mervan Celik och Miiko Albornoz är avstängda inför det första mötet i Pescara. På skadelistan har vi bland annat Astrit Ajdarevic, Oscar Lewicki samt John Guidetti som är långtidsskadad. Som ersättare för Niklas Hult kommer hans lagkamrat i Elfsborg Marcus Rohdén att gå in i hans ställe.

Så ska Sverige störa Italien

Så säger den meriterade tränaren Tommy Söderberg till svenskfotboll.se inför mötet:
– Kan vi hålla positioner, klara pressen, kan de bli frustrerade och vi utnyttja det. Det gjorde bland annat Irland när de vann med 4-2 här nere i sista kvalmatchen. Även om Italien redan var klara gruppsegrare, menade Söderberg.

Sverige har haft en svajigt kval men nu gäller det att hålla ned siffrorna idagens möte för att skaffa sig ett bra läge inför returen hemma på Guldfågel Aren i Kalmar, som spelas redan nu på tisdag.

Den svenska truppen

Karl-Johan Johnsson, Halmstads BK
Marcus Sandberg, Ljungskile SK
Miiko Albornoz, Malmö FF
Joseph Baffo, Helsingborgs IF
Erdin Demir, SK Brann
Pontus Jansson, Malmö FF
Mattias Johansson, AZ Alkmaar
Tom Pettersson, Åtvidabergs FF
Ludvig Öhman, Kalmar FF
Joel Allansson, IFK Göteborg
Mervan Celik, Pescara Calcio
Jiloan Hamad, Malmö FF
Oscar Hiljemark, IF Elfsborg
Branimir Hrgota, VfL Borussia Mönchengladbach
Niklas Hult, IF Elfsborg
Jakob Johansson, IFK Göteborg
Oscar Lewicki, BK Häcken
Marcus Rohdén, IF Elfsborg
Simon Thern, Malmö FF
Astrit Ajdarevic, Royal Standard de Liège
Samuel Armenteros, Heracles Almelo
Viktor Claesson, IF Elfsborg
Mikael Ishak, FC Köln
Rasmus Jönsson, Vfl Wolfsburg

Källa: svenskfotboll.se

Både VM-kval och kval till U21 Em 2013 på kvällens schema

Det är en riktigt helkväll vi har framför oss i kväll. Först är det VM-kval vid klockan 18:00 Färöarna – Sverige och nästan direkt efter, vid 21:00, så är det dags för U21-landslaget att göra livet surt för italienarna och skaffa sig ett bra läge inför returen hemma.

VM-kvalet sänds i Tv4 eller livestream hos Unibet och U21-kvalet kommer sändas i Tv4 Sport. Oddsen inför det senare mötet hittar ni nedan.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 12 oktober, 2012