Premiär för Allsvenskan!

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Oddsen på Allsvenskan 2023

I helgen är det äntligen dags för en ny säsong av Allsvenskan att kicka igång. Malmö FF är i vanlig ordning vinnarfavoriten, följt av tre storstadsklubbar om vi kikar på oddsen från Unibet.

Malmö FF vinnarfavoriten

Malmö FF har som vanligt det starkaste laget på pappret men har gått bet de två senaste säsongerna. Trots det så ger Unibet Malmö det avsevärt lägsta oddset i sin vinnarlista till 2.30 gånger pengarna. Ett odds som ger laget en vinstchans på nästan 37%, vilket samtidigt inte inger ett stort förtroende till ett Malmö som också har Europaspel att tänka på.

Bakom Malmö FF så är det framförallt tre lag som Unibet anser är de främsta utmanarna om SM-guldet. Förra årets vinnare Djurgården ges oddset 6.50 och Hammarby och IFK Göteborg som ges båda vinnaroddset 7.50. Oddsen ger de tre lagen strax över tio procents chans att ta hem guldet.

Outsiders om SM-guldet är Häcken BK, som har ett intressant, lag men Unibet ger hela 10.00 gånger pengarna om de skulle gå hela vägen. Vilket innebär en vinstchans på under nio procent.

Därefter hittar vi ett annat gul/svart storstadslag, nämligen AIK, som inför denna säsong spelas till hela 12.00 gånger pengarna hos Unibet. Att AIK ges en vinstchans på strax över 7 procent är kanske lite överraskande med tanke på guldet för två år sedan. Men nioende platsen förra säsongen inger inget förtroende och AIK behöver göra avsevärt fler mål denna säsong om man ska vara med i toppen igen.

Se alla vinnaroddsen nedan från Unibet. Notera att oddsen uppdateras löpande och kan därmed skilja från texten ovan.

Spelschemat i premiären

Malmö FF får bekänna färg direkt och kommer att möta utmanaren Hammarby i den första omgången. Dock är det ett skadeskjutet Hammarby som har drabbat av många bortfall de senaste veckorna pga corona.

Andra intressanta matcher under den första omgången är tvåan från i fjol Elfsborg som tar emot Djurgården. Och nykomlingen Degerfors kommer att ställas mot AIK på bortaplan. Det ska också bli intressant att se vad IFK Göteborg kan göra borta mot Örebro, om det nu ska vara med i toppen av Allsvenskan så behöver de en bra start på säsongen.

10/4 15:00 Malmö FF – Hammarby
10/4 17:30 Örebro – IFK Göteborg
11/4 15:00 Halmstad – Häcken
11/4 15:00 Mjällby – Varberg
11/4 17:30 Elfsborg – Djurgården
11/4 17:30 Norrköping – Sirius
12/4 19:00 AIK – Degerfors
12/4 19:00 Kalmar FF – Östersund

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 6 april, 2021