Pressat HIF favorit mot AIK

:ladbrokes-logo:MFF satte press på Helsingborg genom att vinna hemma mot IFK Göteborg igår. Ikväll ligger pressen på Helsingborg som har en tuff bortamatch mot AIK. HIF är favoriter till Ladbrokes 2.05 men AIK slåss för nytt kontrakt.

Räkna med en tuff match på Råsunda för serietvåan. Speciellt då man saknaravstängde skyttekungen Alexander Gerndt. I kväll möts även Gefle-Halmstad och Mjällby-Djurgården.
:Ladbrokes: har oddsen.

AIK-Helsingborg 3,50-3,25-2,05

Jätteavbräck för Helsingborg då skyttekungen Alexander Gerndt är avstängd här. God ersättare finns i Erik Sundin, men Helsingborg blir ändå försvagat. När man trodde att AIK var på gång förlorar man hemma för första gången på länge och missnöje med tränare Miller ventileras i media. Ett par defensiva spelare bör vara tillbaka här men frågetecknen är många. HIF får återigen spela med så gott som ordinarie manskap och är favoriter. Tvåa.

Gefle-Halmstad 2,25-3,25-3,05

De viktiga bortamatcherna i bottenstriden avlöser varandra för Halmstad. Den här gången är det Strömvallen i Gefle som får besök, och man åker dit med Joe Sise och Zvirgdauskas som är tillbaka i truppen jämfört med senast. En poäng mot Gais var HBK säkert nöjda med och lär gå in med inställningen att försvara sin utgångspoäng även här. Gefle bör vinna den här typen av matcher hemma för att hänga kvar. Tight och målsnål match väntas. Oavgjort.

Mjällby-Djurgården 2,45-3,20-2,75

Tunga avbräck för Mjällby. Juan Robledo och Tobias Grahn är avstängda. Speciellt Robledo i mittförsvaret lär saknas, då han är viktig på fasta situationer både offensivt och defensivt. Djurgården kanske är höstens lag och har lämnat botten för att slåss om en Europa League plats. Inga problem i laget här och kommer de upp i normal nivå har de god vinstchans här. Öppen match på förhand. Kryss.