Regeringsrätten gav Betsson rätt

:betsson-logo:Ena veckan tvingas man slå igen, nästa vecka kan man öppna igen. Det svänger snabbt för Betsson och deras spelbutik på Götgatan i Stockholm. Anledningen bakom vändningen är att Regeringsrätten nu ger Betsson sitt stöd.

Ja, turerna kring den spelbutik som :Betsson: driver i Stockholm tar snabba vändningar. Strax innan jul kunde en besviken Betsson VD konstatera följande efter att Kammarrätten hotat med böter på 2,5 miljoner svenska kronor om man inte stängde ned butiken.

– Något är på tok fel när vi som världens mest ansvarstagande spelbolag inte får bedriva en spelbutik i ordnade former, samtidigt som Svenska Spel obehindrat får fortsätta att inkassera stora pengar från sina 6 600 Jack Vegasmaskiner, 6 700 spelombud och 4 internationella kasino.

? Kammarrättens dom förvånar oss mycket. Vi anser att den svenska staten bryter emot EG-rätten när man förbjuder privata spelbolag att verka i Sverige samtidigt som statens spelbolag aggressivt marknadsför sin verksamhet. Vi kommer därför att överklaga domen, sa Pontus Lindwall, vd på Betsson efter beskedet att man skulle tvingas stänga igen kom.

Men hoppet om att fortsätta med sin verksamhet i spelbutiken på Götgatan gav man inte upp i första taget. Istället valde man att överklaga domen till högre instans i form av Regeringsrätten.

Och Regeringsrätten gick på Betssons linje genom att upphäva Kammarrättens dom. Därmed kan :Betsson: fortsätta att bedriva sin verksamhet på Götgatan också i fortsättningen. Men räkna med att sista ordet i ämnet inte är sagt än.