Rekordmånga spelade på valet

:unibet-logo:Valet blev en seger för Alliansen – precis som de flesta spelare trott. Sammantaget satsade svenskarna tio gånger mer pengar på valet i år jämfört med riksdagsvalet 2006. Och många valde att spela på Sverigedemokraterna.

När vallokalerna öppnade på valdagen visade Unibets odds att SD skulle få runt 5,5 procent av rösterna. Samtidigt visade SIFOs väljarbarometer på en röstandel på 3,8 procent.

– Det var många som valde att spela på att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Detta avspeglade sig i oddsen, som pekade på att partiet skulle få mycket mer röster än vad opinionsmätningarna visade, säger Lennart Ehlinger, politisk oddssättare på spelbolaget :Unibet:.

Svenskarna slog spelrekord

Under valdagen var det till en början fler som satsade på att de rödgröna skulle vinna majoritet i riksdagen, vilket sänkte oddset för en rödgrön seger. Fram till att vallokalerna stängde var det dock Alliansen som återigen lockade mest spel. Då pekade oddsen på en seger för Alliansen med 49 procent av rösterna mot oppositionens 44 procent. Det blev 49,3 procent mot 43,7 procent.

– Det är betydligt fler som har spelat på valet i år. Omsättningen har tiodubblats jämfört med valet 2006. Intresset har vuxit, vilket också märks i det ökade valdeltagandet, säger Lennart Ehlinger.

Oddsen pekade på ett valdeltagande på runt 82 procent. Enligt Valmyndigheten beräknas valdeltagandet ha varit 82,1 procent.