Rugby-VM: Australien mot Nya Zeeland

Hemmanationen, Nya Zeeland, är nära att nå sina drömmars mål när de är framme i semifinalen i Rugby-VM 2011. Men det är en hård kamp att vänta eftersom de möter rivalerna Australien i ett hett Oceanien-derby.

Australien vann en spännande match mot de regerande mästarna Sydafrika med 11-9 och hemmanationen, Nya Zeeland, kommer verkligen att få en tuff resa för att nå finalen.

Australien har haft några framgångsrika VM-turneringar och varit i final i de två senaste mästerskapen med resultatet ett silver samt ett guld. Ett guld längtar också Nya Zeeland då senaste guldet var i den första VM-turneringen 1987. Främsta meriten under 2000-talet är en bronspeng för Nya Zeeland, 2003, men på hemmaplan är nu förväntningarna skyhöga på att Nya Zeeland ska ta ett guld. Och som ni förstår kommer Australien inte göra det enkelt för Nya Zeeland att nå finalen.

Nya Zeeland är favorit

Spelbolagen håller dock Nya Zeeland som favoriter och bästa oddset för en vinst till hemmanationen hittar ni hos :betsson: till 1.37 gånger pengarna. Men oddset 3.40 gånger pengarna för en vinst till Australien är dock mycket intressant.

Matchen spelas under förmiddagen på söndagen med start 10:00 svensk tid och då ska det avgöras vem som möter Frankrike i finalen. Ett Frankrike som vann med uddamålet mot Wales med 9-8.

Matchstart:
10:00 Söndagen den 16:e oktober
TV: Tv10
Livestreaming: Viaplay.se