Ryssland besegrades – nu väntar Finland

:expekt-logo:Inte heller Ryssland blev något större problem för allt mer imponerande småkronor i JVM i Kanada natten till onsdag. 4-1 skrevs slutresultatet till och nu väntar Finland. Vinner Sverige även den är man i semifinal.

Sverige ser ruskigt starka ut i Junior-VM i Regina och Saskatoon borta i Kanada. Storsegern över Tjeckien i premiären och vinsten mot Österrike följde upp av ännu en imponerande insats när en av förhandsfavoriterna, Ryssland, slogs tillbaka med säkra 4-1.

Andre Petersson gav Sverige ledningen efter 03.32 assisterad av Magnus Pääjärvi Svensson. Just Pääjärvi Svensson ökade senare på Sveriges ledning till 2-0 framspelad av Marcus Johansson efter 07.24, ett mål gjort i box play spel fyra mot fem.

Ryssland reducerade visserligen i mitten av andra perioden men när Andre Petersson gjorde sitt andra mål i matchen två minuter innan den andra pausvilan, efter fint förarbete av Magnus Pääjärvi Svensson och Oliver Ekman Larsson, så var Sverige tillbaka i förarsätet igen.

Spiken i kistan kom i den tredje perioden då Daniel Brodin satte 4-1 efter 05.30 utan assist.
Sveriges assisterande coach Peter Sundström var nöjd efter segermatchen.

? Det här var en fantastiskt bra hockeymatch. En skön seger och bästa matchen hittills, en tuff och hård match mellan två skickliga lag.

? Vi började bra med målsättningen att ta kommandot och det gjorde vi direkt och tog ledningen med två mål.

? I andra perioden hamnade vi i en svacka men Andre Peterssons 3-1 var matchavgörande och i tredje perioden var det inget snack om saken. Förstakedjan var tungan på vågen och de avgjorde trots allt matchen åt oss. Backarna Oliver Ekman Larsson och Adam Larsson gjorde återigen en stark match. Ingen föll ur ramen. Alla gjorde en stark match. Jacob Markström i målet var förstås också en starkt bidragande orsak till segern.

Finland sista hindret innan semifinal

Det prestigeladdade mötet med grannationen Finland startar klockan 20:00 på Nyårsafton och avgör om Sverige blir etta i gruppen. Inga odds har släppts ännu då Finland möter Österrike ikväll. Besök :Expekt: för de senaste oddsen på JVM!