Ryssland, England och Ungern spelas

Sveriges match ikväll är kanske inte den mest spännande ur spelsynpunkt. Men det spelas en hel del andra intressanta matcher i EM-kvalet ikväll. Vi har kollat in de tyngsta bataljerna.

Vi börjar i Sveriges grupp där Holland tar emot Finland på Feyenoord Stadium i Rotterdam. Holland vann planenligt premiären mot San Marino med 5-0 efter ett hattick av Klaas-Jan Huntelaar och är stora favoriter mot Finland, som får klara sig utan avstängde försvarsgeneralen Sami Hypiää,.

Finnarna åkte på stryk i Moldavien och ser ut att vara borta från EM-diskussionen redan efter två matcher. För inte klarar man poäng mot Holland?

Holland saknar visserligen skadade Dirk Kuyt, Robin van Persie och Arjen Robben. Tunga avbräck men ersättarna håller tillräckligt god klass för att slå Stuart Baxters Finland på hemmaplan. Oddset på Holland ligger runt låga 1.10, ett odds vi trots allt avstår att spela på.

I Sveriges grupp möts även Ungern och Moldavien. Moldavien vann hemma mot Finland men borta är man ett annat lag. Ungern spelas till 1.55,

I grupp B tar Ryssland emot Slovakien. Ryssarna jagar revansch efter den snöpliga kvalmissen i VM-kvalet och ett mästerskap i grannländerna Polen och Ukraina vill man inte missa. Vinner komfortabelt till oddset 1.55.

I grupp A ställs Gus Hiddinks Turkiet mot Belgien som är på väg tillbaka i landslagssammanhang. Kan mycket väl nå en poäng i Istanbul, men vi avstår spel här.

I grupp H bjuds vi på ett nytt nordiskt möte när Danmark gästas av Island, dessutom har Norge en stormatch hemma på Ullevål när Portugal är på besök. Ett spel på Danmark känns givet, men se upp för Island. Vi avstår även här.

Den på förhand mest intressanta matchen spelas definitivt i på Asim Ferhatovic Hase i Sarajevo. Ett piggt och hungrigt Bosnien&Hercegovina mot ett tröttkört och desperat Frankrike som högst oväntat föll hemma mot Vitryssland i fredags. Ettan på Bosnien lockar, men nu måste Frankrike skärpa sig och oavgjort klarar man trots allt.

Kvalkvällens riktiga höjdare spelas i Basel där Schweiz tar emot England. I England skrivs det spaltmeter om Wayne Rooneys eskapader och det skulle inte förvåna om anfallaren vill visa världen att han kan spela fotboll också. England vinner och Rooney avgör!

Se oddsen på alla kvällens EM-kvalmatcher

Se oddsen på kvällens alla U21-kvalmatcher