Ryssland vinner finalen i Ishockey-VM enligt oddsen

Det blev inget hemmaguld för varken värdnationerna Finland eller Sverige i Ishockey-VM 2012. Istället kommer Ryssland och Slovakien att göra upp om guldet i kväll vid 19:00. Inte helt oväntat är Ryssland storfavorit mot ett Slovakien som har överraskat i detta VM.

Matstart: 19:00
Tv: Tv4

Slovakien är Ishockey-VM:s stora skräll. Först slog de ut stornationen Kanada i kvartsfinalen efter mycket dramatik i slutet av den sista perioden. I semifinalen mötte Slovakien ärkerivalen, och storebror, Tjeckien i en böljande match som Slovakien till slut vann med 3-1. Matchvinnarna för Slovakien i semifinalen var veteranen Miroslav Satan, 37 år, med två mål samt målvakten Jan Laco  som motade hela 36 skott från tjeckerna.

Ryssland har gått som tåget i denna turnering och har vunnit alla sina matcher. I kvartsfinalen slog de planenligt ut Norge och i semifinalen så nästan förnedrade de Finland med 6-2 efter stor show av storsjärnan Jevgenij Malkin som gjorde tre mål.

Slovakien har tagit ett VM-guld genom tiderna, 2002 när Sverige höll i mästerskapet, och då mötte de just Ryssland i finalen. Om Slovakien skulle göra om denna bedrift i kväll skulle det ses som en jätteskräll och ett praktfiasko för ett stjärnspäckat Ryssland. Oddsen för en vinst till Slovakien är höga 6,50 gånger pengarna hos Nordicbet som i motsats ger 1,32 om Ryssland skulle vinna dagens match och ta hem guldet.

< ?php $bet_obj_array = array(55342); include('oddsjamforelse/templates/odds_match.php'); ?>