Sarah Sjöström = Guld + Världsrekord

Sarah imponerade hela simvärlden igår när hon slog världsrekord i 100 m fjäril med tiden 56,06. Vilket ledde till både världsrekord och guld i 100 m fjäril.Sarah själv var lite tagen efter den grymma avslutningen i simloppet som gav segern. En makalös avslutning låg bakom vinsten och förväntningarna på henne infriades med råge.


Blott 15 år och man undrar hur det kommer att se ut i framriden för denna fantastiska simmerska. Det är mycket som talar gott inför kommande karriär efter denna bragd.
Efter rekordet var det lite tvivelaktigt om rekordet skulle gälla eller ej. Anledningen var de s.k tech-dräkterna. Fina som är det internationella simförbundet skulle under en presskonferens i Rom klargöra om dräkternas och rekordens framtid. Man slår fast att tech-dräkterna förbjuds först från och med nästa år. Alla rekord innan dess räknas och man ser ingen anledning till att räkna bort dem.

Skribent: Christian Svensson

Gillar att spela på fotboll, mest Premier League men även andra ligor. Hockey VM är en årlig favorit som det både tittas och spelas på.

Skriven den 29 juli, 2009