Schweiz ute ur EM

På en vattensjuk plan i Basel tog värdnationen Schweiz drömmar om ett framgångsrikt EM slut. Trots ledning i paus, efter Hakan Yakins ledningsmål i den 32 minuten, lyckades man inte hålla undan.

Turkiets kvittering kom i mitten av den andra halvleken genom Semih Sentürk och när matchen hade gått in på övertid stod Turkiets egen supertalang Arda Turan för en individuell prestation som innebar 2-1 och god natt för Schweiz. För Turkiet väntar nu Tjeckien i en match som avgör vilket av lagen som tar sig vidare med redan klara Portugal.

Just Portugal imponerade återigen genom att slå tillbaka Tjeckien med 3-1, det sista målet inkontrat i matchens slutskede sedan Tjeckien jagat kvittering. Målen stod Deco, Christiano Ronaldo och Quaresma för. Tjeckernas mål nickades in av Libor Sionko på hörna och betydde 1-1.

Skribent: Johan