Semifinaldags i JVM – Sverige mot Finland

Vilka höjdare vi har att se fram emot i natt. Semifinaler i JVM. Sverige ställs mot Finland i den första och lite senare drabbar giganterna Ryssland och Kanada samman. Vårt fokus ligger dock på den första matchen där Sverige är favoriter enligt oddsen.

Sverige – Finland

Nedsläpp: 23:00 svensk tid
Spelplats: Saddledome, Calgary

Den sensationella vändningen i gruppfinalen mot Ryssland på nyårsafton gav Sverige en direktplats i semifinalen. Där möter man nu Finland som i sin kvartsfinal besegrade Slovakien med 8-5.

Ett Finland som lever mycket på sin förstalina med bröderna Mikael och Markus Granlund. Supertalangen Mikael Granlund får Sverigeförsvaret hålla ett extra öga på. Spelaren med nummer 20 på ryggen leder poängligan i JVM på 11 poäng, en poäng före landsmannen Teemu Pulkkinen.

Sveriges främsta poängplockare så här långt är snipern Max Friberg som gjort 8 poäng, fördelat på 7 mål och 1 assist. Max Friberg är med sina 7 mål bäste målskytt i turneringen, tillsammans med kanadensaren Mark Stone.

Sverige är stora favoriter i matchen enligt spelbolagen. Ett spel på att Sverige tar sig till final efter ordinarie tid ger runt 1.50 hos spelbolagen.

Sveriges väg till semifinal
Sverige – Lettland 9-4
Sverige – Schweiz 4-3
Sverige – Slovakien 9-1
Sverige – Ryssland 4-3

Finlands väg till semifinal
Finland – Kanada 1-8
Finland – USA 4-1
Finland – Danmark 10-1
Finland – Tjeckien 4-0

Ryssland – Kanada

Nedsläpp: 03:00 svensk tid
Spelplats: Saddledome, Calgary