Semifinalfredag med Sverige i fokus

Fyra lag är kvar. Tre Kronor är ett av dem och går upp mot Kanada ikväll. I den tidiga semin ställs Ryssland mot USA. Ryssarna är tillsammans med Kanada favoriter hos spelbolagen, men både Sverige och USA vet hur man slår ur underläge.

Jonas Gustavssons storspel i kassen i gårdagens kvartsfinal mot Tjeckien grundlade segern och platsen i semin. Fortsätter han att storspela är chanserna till final på söndag goda, men i vägen står ett Kanada som älskar att spela matcher som denna.

Kanada har dock inte imponerat och hade problem med Lettland i kvarten, seger 4-2. Men transatlanterna har som bekant en ruggig känsla för att vara som bäst när det gäller som mest.

Spelbolagen håller också Kanada som storfavorit mot Sverige. :Betsson: och :Expekt: ger 1,55 på Kanada och tittar man på oddsen på Sverige betalar :Expekt: hela 4,80 medan :betsson: och :betway: ger 4,75 gånger pengarna.

Lagen har som bekant mötts i semifinal de senaste mästerskapen med följande resultat; 2006 – vinst 5-4, 2007 – förlust 1-4 och 2008  – förlust 4-5. Dags för Tre Kronor nu med andra ord.

Här hittar du fler odds på matchen Kanada – Sverige

I den andra semin som spelas kvart över fyra i eftermiddag är Ryssland ännu större favoriter än Kanada är mot Sverige.

Oddsen på Ryssland – USA hittar du här

Båda matcherna sänds på TV6.