SHL: Femte raka för Karlskrona ikväll?

Karlskrona, jumbon i SHL, har en osannolik trend med fyra raka vinster och ikväll tar man emot Djurgården och siktar givetvis på den femte raka segern. Kikar vi på oddsen så är Djurgården, trots allt, favorit men knappt.

Matchstart: 19:00
TV: C More Fotboll
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):2,75 – 4,40 – 2,14
Att vinna (1-2)2,18 – 1,68
Över/under 5,5 mål:2,08 – 1,73
Första målet:1,98 – 1,74

Odds från betsafe >

Det är ingen överdrift att säga att Karlskrona har en grym form just nu. Senast Karlskrona mötte Djurgården så hade man nio raka förluster i bagaget och när Djurgården vann med 4-3 så utökades sviten till tio raka. Men efter den matchen så har Karlskrona vänt sin dystra trends till en osannolik formtopp med fem segrar på sex matcher, bland annat mot serieledande Skellefteå. De senaste tre matcherna har dessutom Karlskrona vunnit under ordinarie matchtid.

Ett hopp har nu tänds för Karlskrona, som såg ut att bli hopplöst sist i SHL-tabellen. Nu har man ”bara” nio poäng upp till Modo i tabellen och fortsätter man rada upp segrar ja då kanske man kan rädda SHL-kontraktet, även om det känns mycket osannolikt. Att gå om Modo och bli näst sist i tabellen är dock viktigt för Karlskrona för då får man sannolikt ett lättare kval.

Djurgården har haft svårt för Karlskrona genom åren

Djurgården vann som sagt senast när lagen möttes i Stockholm men var nära att tappa en 4-0 ledning. Djurgården har haft svårt mot Karlskrona genom åren och varit det lag som Karlskrona, innan sin formtopp, tagit flest poäng emot denna säsong, fem totalt. När lagen spelade i HockeyAllsvenskan samtidigt så var alltid matcherna mellan Djurgården och Karlskrona jämna, vilket ger extra krydda när lagen nu möts i SHL.

Hemmais är mycket betydelsefullt för Karlskrona

Kvällens match kommer dock att spelas i Karlskrona och hemmais är väldigt betydelsefullt för Karlskrona då fyra av de fem senaste vinsterna har man tagit hemma i ABB Arena.

Jämna odds med Djurgården som favorit

Djurgården bröt som sagt sin förlustsvit mot Karlskrona senast och kikar vi på oddsen är Stockholmslaget favoriter även ikväll. Med tanke på förutsättningarna är det dock inga jätte stora skillnader och ett spel på Djurgården ger oddset 2,14 och ett spel på Karlskrona ger oddset 2,75 hos spelbolaget betsafe. Skulle dock matchen gå till förlängning ja då är Djurgården klar favorit till oddset 1,68.