SHL: Frölunda – Luleå nu ska det avgöras!

I och med att Växjö och Linköping vann sin åttondelsfinaler under gårdagen är det endast mötet mellan Frölunda och Luleå kvar i SM-slutspelet. Det står 3-3 i matcher och det innebär att segraren i kväll kommer att gå vidare till kvartsfinalen där Växjö väntar. Kikar vi på oddsen är det Frölunda som är favorit hemma i Scandinavium.

Matchstart: 18:30
TV: TV12, C More Hockey
Odds (1-X-2): 1,80 – 3,80 – 4,00

Odds från betway

Det har verkligen varit en spännande och jämn matchserie mellan Luleå och Frölunda. Det såg ut som att Luleå skulle kämpa sig till ett avancemang när man hade 3-1 i matcher men Frölunda kom tillbaka och tog två raka övertidssegrar och jämnade ut till 3-3 i matcher.

Luleå var under dogs till en början i matchserien, då man tog sig till slutspelet via play-in, men kanske var det den faktorn som ändrades när man helt plötsligt ledde med 3-1 i matcher och när Frölunda var under isen.

Oddsen talar för en Frölunda-seger

Med två raka segrar har Frölunda ett gott självförtroende samtidigt som Luleå givetvis undrar hur man tappat detta och är återigen under dogs, vilket inte minst oddsen talar för. Frölunda är given favorit hos spelbolagen att ta hem kvällens match och bland annat ger spelbolaget betway 1,80 gånger pengarna om det skulle bli så. Ett spel på Luleå som segrare ger hela 4,00 gånger pengarna. Blir det ett nytt övertidsavgörande, tredje i rad i så fall, ger ett oavgjort resultat efter full tid oddset 3,80.

Intressant är att laget som gjort första målet har också sedan vunnit matchen.

Abbott-bröderna borta för Luleå

I Luleå avtjänar Chris Abbott fortfarande sin tre matcher långa avstängning och kommer därmed inte vara tillgänglig i kväll. Även Cam Abbott kommer med stor sannolikhet inte heller att kunna delta i kvällens match på grund av en hjärnskakning han ådrog sig tidigare i matchserien. Att båda bröderna Abbott inte kommer att finnas med på isen i kväll ökar inte direkt Luleås chanser och är givetvis tunga avbräck.

Uppdaterat: Chris Abbotts avstängning är upphävd och han kommer att vara tillgänglig för spel i kväll.

I Frölunda saknas, sedan tidigare, Andreas Johnson och Nicklas Lasu och därmed är det inga förändringar i laget.