SHL: HV71 – Färjestad

I kvällens SHL-omgång drabbar HV71 och Färjestad samman i ett klassiskt hett möte. Bottenlaget Färjestad har tagit två raka segrar och har tagit viktiga steg i tabellen men trots två raka övertidsförluster är det HV71 som är klar oddsfavorit i detta möte.

Matchstart: 19:00
TV: C More
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 1,95 – 4,10 – 3,65

Odds från betway

Färjestad har huserat i botten av SHL-tabellen hela säsongen men har nu lämnat nästjumboplatsen och tagit sig förbi MODO i tabellen i och med de två segrarna man tagit efter Karjala Cup-uppehållet. Man bygger numera sitt spel från grunden med en stark defensiv och en viktig del i framgången är givetvis målvakten Pogge som höll nollan senast mot Örebro.

HV71 har i kontrast till Färjestad hängt med i toppen men har nu fyra raka förluster i protokollet, två innan full tid och två efter full tid. Som följd har man halkat ned i tabellen till en tredje plats men man är fortsatt med i toppstriden då man endast är fyra poäng efter serieledande Frölunda och ett poäng efter mästarlaget Skellefteå.

HV71 favorit trots sviktande form

Trots Färjestads goda form och HV71:s sviktande form är det hemmalaget HV som är klar favorit i kvällens möte till oddset 1,95 gånger pengarna hos betway. Motsvarande spel på Färjestad som vinnare ger hela 3,65 gånger pengarna.