SHL: HV71 kan lämna jumboplatsen i kväll

Efter två raka segrar är HV71 stor favorit att vinna mot AIK i kvällens omgång av SHL, och ta sin tredje raka seger. Om resultaten vill sig väl för HV så lämnar de även jumboplatsen i tabellen.

Matchstart: 19:00
TV: C More
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 1,70 – 4,20 – 4,10 (Betway)

HV71 har som bekant inlett SHL-säsongen på ett bedrövligt sett och intagit jumboplatsen i tabellen, men inför dagens omgång finns det en ljusning. Laget har ett uppgående trend och på de fyra senaste matcherna har laget tagit tre otroligt viktiga segrar och numera ligger HV71, bara, två poäng bakom Färjestad och Örebro. Om resultaten vill sig väl kan HV71 med andra ord lämna jumboplatsen och gå om både Färjestad och Örebro samt att man då endast är endast ett poäng bakom AIK.

Oddset 1,70 att HV vinner mot AIK

AIK har också en god form med två vinster, två oavgjorda och en förlust på de fem senaste matcherna. Alla spelbolagen håller dock HV som klar favorit och bland annat ger spelbolaget betway 1,70 gånger pengarna för en hemmaseger och 4,10 om AIK skulle vinna i kväll.

Hemmais ger HV en stor fördel

Det är inte bara oddsen som talar till HV71 fördel. Kollar man på de inbördesmötena mellan dessa två väger hemmais tungt. De tre senaste hemmamatcherna, mot AIK, har resulterat i seger för HV71 och senaste gången då AIK vann borta mot HV var den 12:e januari 2012.