SHL: Oddsen inför omgång 46

Idag och i morgon ska omgång 46 av SHL avgöras och med flera högintressanta matcher på schemat. Med endast tio omgångar kvar av serien är det nu viktiga poäng som står på spel för lagen.

Hett möte mellan Färjestad och Linköping under onsdagskvällen

Omgång 46 går ut starkt med Färjestad mot Linköping under onsdagen. Oddsen talar för ett jämnt möte men Färjestad är knapp favorit på hemmais i Karlstad till 2,23 gånger pengarna, om vi kikar på oddsen från SuperLenny.

Att Färjestad är favoriserat är intressant eftersom man har förlorat mot Linköping de fyra gångerna man möts denna säsong. Dessutom har Färjestad en form som gå upp och ned, och man har inte lyckats skapa den trygghet som behövs.

Ser vi till tabelläget är det en viktig match om Färjestad ska kunna hota om en direktplats till slutspelet då man redan inför denna match ligger fyra poäng efter Örebro och fem poäng upp till Linköping på sjätte respektive femte plats.

Nytt norrlandsderby mellan Luleå och Skellefteå

Ser vi till matcherna under torsdagen kan vi konstatera att det kommer att bli en rafflande omgång. Framförallt har vi ytterligare ett norrlandsderby mellan Luleå och Skellefteå att se fram emot, och serieledande Skellefteå vill nog gärna ta revansch efter att Luleå skickat ut dem ur Champions Hockey League senast lagen möttes.

Luleå måste, i princip, ta tre poäng för att ha en chans på en direktplats till slutspelet, då man redan nu ligger långt efter i SHL-tabellen. Skellefteå är fortfarande ohotade i toppen av tabellen och behöver inte stressa upp sig.

Kikar vi på oddsen inför Luleå mot Skellefteå mötet är det otroligt jämnt och SuperLenny ger 2,50 för en hemmaseger till Luleå och 2,45 om gästande Skellefteå skulle vinna mötet.

Brynäs och Leksand gör upp i botten av tabellen

De två bottenlagen i SHL Brynäs och Leksand kommer att braka samman under trosdagskvällen. Brynäs är nästjumbo med 53 poäng och Leksand ligger precis ovanför kvalstrecken på en play-in-plats med 54 poäng. Det är därmed en sexpoängsmatch som Brynäs absolut inte vill eller kan förlora.

Tittar vi på lagens form är Brynäs mycket starkare då man lyckats knipa en poäng mot serieledande Skellefteå senaste, och var det bättre laget i stora delar av matchen, samt att man dessförinnan tog tre viktiga poäng mot serietvåan Frölunda. Leksand har å andra sidan tre raka förluster och ytterligare en förlust innebär att man återigen är nere på en kvalplats. Oddsen talar för en klar Brynäs-seger till 1,87 gånger pengarna.

Se nedan alla matchoddsen inför omgång 46 från SuperLenny. Är du intresserad av att följa matcherna kan du göra det i C Mores kanaler eller livestream hos C Sports.

Oddsen inför omgång 46 av SHL

Matchstart 1 X 2
11/02, 19:00 Färjestads BK – Linköpings FHC 2,23 3,80 2,73
12/02, 19:00 Brynäs IF – Leksands IF 1,87 3,80 3,43
12/02, 19:00 Frölunda HC – Djurgårdens IF 1,54 4,33 4,75
12/02, 19:00 Luleå HF – Skellefteå AIK 2,50 3,70 2,45
12/02, 19:00 MODO – Växjö Lakers HC 3,15 3,80 1,98
12/02, 19:00 Örebro HK – HV 71 2,30 3,75 2,70

Oddsen är hämtade från SuperLenny

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 februari, 2015