SHL: Örebro – Karlskrona

I kväll gästas Örebro av jumbon Karlskrona i SHL. Karlskrona tog en meriterande seger senast och frågan om de kan följa upp med ytterligare tre poäng. Kikar vi på oddsen är dock Örebro klar favorit.

Matchstart: 19:00
TV: C More Hockey, C More Live 4
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 1,40 – 5,75 – 6,00
Att vinna (1-2) 1,18 – 4,80
Över/under 4,5 mål: 1,55 – 2,30

Odds från Guts >

Bottenlaget Karlskrona har haft marginalerna på sina sida och tagit sju poäng på de fyra senaste matcherna i SHL, efter en lång period av poängtorka. Senast mot Brynäs så tog man en efterlängtad trepoängare, lagets andra för säsongen.

Kan Karlskrona ta poäng även på bortais?

Trots de sju poäng man skrapat ihop den senaste tiden så har alla kommit på hemmais för Karlskrona. I kväll är det bortamatch som gäller mot Örebro, som också tagit merparten av sina poäng på hemmais, och frågan är om Karlskrona kan ta ytterligare poäng och utöka sin svit?

Trots tre poäng mot Brynäs senast så imponerade Karlskrona spelmässigt och ska man slå Örebro på bortais så gäller det att man är på tårna.

Örebros poängsvit bruten

Örebro åkte på stryk senast borta mot Luleå, med 3-5, men hade dessförinnan åtta raka matcher där man tagit poäng och nu har man givetvis siktet på att åter komma tillbaka på spåret och ta nya viktiga poäng i jakten på en plats i slutspelet.

Jämnt när lagen möttes senast

När lagen möttes senast i Karlskrona, i slutet av november, blev det en jämn tillställning som Örebro vann, efter mycket om och men, efter ett straffavgörande.

Örebro är spelbolagens favorit

Än så länge är det ingen idé att dra för stora växlar av Karlskronas senaste poängskörd, och en bortamatch mot ett hemmastarkt Örebro är givetvis tufft. Oddsen från spelbolagen talar inte heller till Karlskronas fördel på något sett och spelbolaget Guts ger låga 1,40 på en seger till Örebro och hela 6,00 om Karlskrona skulle vinna matchen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 januari, 2016