SM-finalen: Växjö – Skellefteå

SM-finalen mellan Växjö och Skellefteå har levererat tre osannolika matcher och tre bortasegrare så här långt. Senast så vann Växjö med 3-2 i Skellefteå och leder därmed med 2-1 i matcher. Ska vi tro spelbolagen så blir det ytterligare en bortaseger i kväll.

Matchstart: 18:30
TV: TV4, C More Hockey
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2):  2,60 – 3,70 – 2,45

Odds från Unibet

Växjö gjorde precis som de skulle senast mot Skellefteå och i målet gjorde Stefan Steen det blev succé för i Cristopher Nihlstorp frånvaro. Växjö höll tätt defensivt samtidigt som man var effektiva framåt. Växjö tog ledningen i matchen och i mitten av den andra perioden hade man dragit ifrån till hela 3-0. Men Skellefteå kom igen och reducerade två gånger men Växjö hade mer att ge och Rhett Rakhshani satte punkt för matchen med sitt andra mål för kvällen och slutresultatet blev 4-2 till Växjö.

Med 2-1 kan Växjö i kväll skaffa sig en ovärderlig 3-1 ledning i SM-finalen och i princip avgöra redan nu. Men än så länge har bortasegrar varit det som gäller och det innebär att Skellefteå har oddsen på sin sida och det anser också spelbolagen och unibet ger 2,45 gånger pengarna på en bortaseger till Skellefteå men samtidigt knappa 2,60 om Växjö skulle dra ifrån till 3-1 i matcher.