Skadedrabbat United favoriter mot Newcastle

Jul- och Nyårshelgerna har bjudit på den ena smällkaramellen efter den andra och kanske kommer ännu en ikväll när Newcastle, som länge hängde med i toppen men som den senaste månaden tappat mark, tar emot ligatvåan Manchester United.

Premier League är mer intressant än på många år. En trio, Manchester C, Manchester United och Tottenham Hotspur, har skapat en liten lucka ned till de jagande titelkandidaterna Chelsea, Arsenal och Liverpool.

Manchester Citys och Tottenhams utveckling de senaste säsongerna har förändrat maktbalansen i ligan. Ingen pratar längre om Big Four. City har tagit stora kliv tack vare sina shejkmiljarder, Spurs pga av en långsiktig och i mångas ögon ?ekonomiskt sundare? satsning.

Skadedrabbat United
Att kvällens huvudaktörer Manchester United i dagsläget i första hand tampas med dessa två klubbar om ligaguldet säger allt om den förändrade fotbollskartan i Premier League.

Under normala omständigheter hade ett spel på United varit en självklarhet när laget gästar Sports Direct Arena. United är dock hårt skadedrabbat men enligt Uniteds hemsida kommer Wayne Rooney tillbaka, dessutom hoppas man på spel för den rutinerade duon Rio Ferdinand och Ryan Giggs. Cleverley, Owen, Fabio, Vidic, Fletcher, Young och Evans står alla på skadelistan. Dessutom är Chris Smalling tveksam till spel.

Newcastle har en betydligt kortare skadelista. På den står dock Ranger, Lovenkrands, Guthrie, Marveaux och viktige försvarskuggen Steven Taylor. Gabriel Obertan dras med en tåskada men tros starta.

Formen för United är dock god om man bortser från det oväntade nederlaget senaste mot Blackburn. Fem raka segrar hade man radat upp innan helgens förlust. Newcastle har bara skrapat ihop fyra poäng på de fem senaste matcherna.

Newcastels fem senaste
Liverpool (b) 1-3
Bolton (b) 2-0
West Bromwich (h) 2-3
Swansea (h) 0-0
Norwich (b) 2-4)

Uniteds fem senaste
Blackburn (h) 2-3
Wigan (h) 5-0
Fulham (b) 5-0
QPR (b) 2-0
Wolves (h) 4-1