Skid-VM: Oddsen inför dagens sprint

Så var det dags för Skid-VM att dra igång på riktigt i Falun och på schemat under den första tävlingsdagen är sprint. Norge är i vanlig ordning toppfavoriten att ta hem flest medaljer i Skid-VM och dagens sprint på dam- och herrsidan är ingen undantag.

Norska topptrio i herrarnas sprint

I herrarnas sprint är Petter Northug Unibets toppkandidat till guldet men till relativt höga 4,00 gånger pengarna. I Unibets oddslista hittar vi ytterligare två norrmän bakom favoriten Northug som de främsta kandidaterna; Eirik Brandsdal till 6,00 gånger pengarna och därefter Ola Vigen Hattestad till 7,00 gånger pengarna.

För Sveriges del fick vi ett tungt besked i dagarna då sprintspecialisten och medaljhoppet Emil Jönsson missar VM på grund av en skada. Dock har Sverige fortfarande Teodor Peterson och Calle Halvarsson som medaljkandidater i sprint till vinnaroddsen 10,00 respektive 14,00 gånger pengarna. En riktig outsider i det svenska laget är Johan Edin till hela 76,00 gånger pengarna.

Björgen storfavoriter i damernas sprint

Marit Björgen är storfavorit att ta hem guldet i damernas sprint till låga 1,45 gånger pengarna hos Unibet. Därefter är svenskan Stina Nilsson, som har en bra säsong i ryggen, en av favoriterna men till höga 7,50 gånger pengarna. Övriga svenskor som deltar är Ida Ingemarsdotter, Jennie Öberg och Hanna Falk som vi hittar långt ned i Unibets oddslista.

Kolla in oddsen på dagens sprint i Skid-VM

Dagens schema och tv-tider i Skid-VM

12:30-17:00 Längd, sprint klassisk stil kval och final, damer/herrar, SVT1/SVTPlay (kval vid 13:00 och finalerna drar igång vid 15:15)
16:55-18:30 Backhoppning, normalbacke kval, damer, SVTPlay

Hela schemat för Skid-VM i Falun hittar du här