Skid-VM: Oddsen inför dagens sprint

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Så var det dags för Skid-VM att dra igång på riktigt i Falun och på schemat under den första tävlingsdagen är sprint. Norge är i vanlig ordning toppfavoriten att ta hem flest medaljer i Skid-VM och dagens sprint på dam- och herrsidan är ingen undantag.

Norska topptrio i herrarnas sprint

I herrarnas sprint är Petter Northug Unibets toppkandidat till guldet men till relativt höga 4,00 gånger pengarna. I Unibets oddslista hittar vi ytterligare två norrmän bakom favoriten Northug som de främsta kandidaterna; Eirik Brandsdal till 6,00 gånger pengarna och därefter Ola Vigen Hattestad till 7,00 gånger pengarna.

För Sveriges del fick vi ett tungt besked i dagarna då sprintspecialisten och medaljhoppet Emil Jönsson missar VM på grund av en skada. Dock har Sverige fortfarande Teodor Peterson och Calle Halvarsson som medaljkandidater i sprint till vinnaroddsen 10,00 respektive 14,00 gånger pengarna. En riktig outsider i det svenska laget är Johan Edin till hela 76,00 gånger pengarna.

Björgen storfavoriter i damernas sprint

Marit Björgen är storfavorit att ta hem guldet i damernas sprint till låga 1,45 gånger pengarna hos Unibet. Därefter är svenskan Stina Nilsson, som har en bra säsong i ryggen, en av favoriterna men till höga 7,50 gånger pengarna. Övriga svenskor som deltar är Ida Ingemarsdotter, Jennie Öberg och Hanna Falk som vi hittar långt ned i Unibets oddslista.

Kolla in oddsen på dagens sprint i Skid-VM

Dagens schema och tv-tider i Skid-VM

12:30-17:00 Längd, sprint klassisk stil kval och final, damer/herrar, SVT1/SVTPlay (kval vid 13:00 och finalerna drar igång vid 15:15)
16:55-18:30 Backhoppning, normalbacke kval, damer, SVTPlay

Hela schemat för Skid-VM i Falun hittar du här

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 19 februari, 2015