Slagläge för Färjestad

I lördags vann alla hemmalag sina matcher i hockeyns SM-slutspel. Ikväll är det dags för match 3 och störst press på sig har Brynäs som måste vinna ikväll om man inte ska hamna i ett mycket prekärt läge.

Färjestad har skaffat sig ett utmärkt läge inför fortsättningen i kvartsfinalserien mot Brynäs. 2-0 i matcher och ikväll har man chansen att skaffa sig matchboll om man vinner i Gävle.

Spelbolagen tror på Färjestad och ett spel på Karlstadlaget i kvällen möte ger 1,85 hos både :Betway: och :Expekt:.

I de tre övriga matchserierna är det jämnare, vilket också märks på oddsen.

I Timrå är hemmalaget knapp favorit – 2,35 hos :Expekt:, detta trots hela 0-7 i Jönköping i lördags.

Lite längre upp i norr, i Skellefteå närmare bestämt, tippas dock gästande Linköping ta ledningen i matchserien. Ett spel på Linköping ger 2,15 hos :expekt:.

Ytterligare en bit uppåt norrlandskusten tar Luleå emot Frölunda i det kanske hetaste mötet i kvartsfinalserierna. Skriveriernas efter match 2, som Frölunda vann, handlade mycket om göteborgarnas uppvaktning av Luleås stjärnduo Linus Omark och Johan Harju.

I kväll lär Luleåspelarna svara med samma mynt, och hemmalaget hålls också som favorit i matchen, om än knappt. :Betway: betalar 2,20 på hemmavinst medan man ger 2,55 på Frölunda.

Kvällens slutspelsodds
Läs mer om SHL

Het match i playoff till kvalserien

Kvartsfinalerna är inte de enda hockeybataljerna ikväll. I Växjö kan sensationsgänget Almtuna greja en plats i kvalserien om man vinner. Växjö Lakers har dock fördelen av hemmaplan både ikväll och i en eventuell tredje match imorgon tisdag. Den första matchen vanns av Almtuna med 2-1.

Playoff 2 till Kvalserien – :unibet:
Växjö Lakers – Almtuna 1,90 – 4,25 – 3,05

Skribent: Johan

Skriven den 9 mars, 2009