Slutspel för otippade lag och oväntade nyheter i skidorna

Igår spelades det en hel del matcher i elitserien. Efter slutsignalen kunde det utläsas att Brynäs lyckats gå till slutspel tillsammans med Skellefteå och Timrå. Tre lag som inte direkt övertygat och inte heller haft en garanterad slutspelsplats förrän egentligen efter den här omgången.

Både Djurgården och MoDo hade betydligt enklare förutsättningar att ta sig vidare till slutspel, till skillnad från de övriga lagen som slogs om platserna. Djurgården mot ett redan nedflyttningsklart Södertälje och MoDo mot redan slutspelsklara Frölunda. Två matcher i SHL som gick helt annorlunda än vad det var tänkt.

Istället lyckades Skellefteå som slog Luleå och Brynäs som lyckades slå Timrå ta sig vidare med en enorm glädle som visade sig efter slutsignalen. Dessutom kommer troligtvis Timrå, som förlorade, lyckas ta sig vidare genom att hamna på den sista och 8:e slutspelsplatsen.

Anders Södergren har blivit dålig och kommer missa dagens stafett. Mycket tråkigt för Södergren som visat god form, inte minst i senaste tävlingen, där han knep ett silver. Den stora frågan är nu om han kan åka femmilen som han själv hade satsat så mycket på. Frågan är också om Sveriges medaljchanser försvann helt.

Damerna lyckades däremot plocka en åtråvärd bronspeng i gårdagens stafett genom en näst intill oftattbar vrålåkning från Charlotte Kalla. Kalla som inte haft sin bästa vinter lyckades göra en sträcka där hon tog in närmare 25 sekunder till det svenska laget. En insats som bragdartat gav en bronsmedalj.

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 27 februari, 2009