SM-finalen: Tar Frölunda nu greppet på hemmais?

SM-finalen mellan Frölunda – Skellefteå fortsätter sin osannolika utveckling med bortasegrar. Frölunda vann i Skellefteå senast och leder nu med 2-1 i matcher. Kan de utnyttja hemmais i kväll tro?

Matchstart: 18:00
TV: TV4
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,90 – 4,50 – 3,20
Att vinna (1-2):1,50 ? 2,45
Att vinna SM-guldet:1,45 – 2,75
Över/under 4,5 mål:1,92 ? 1,78

Odds från betway >

Frölunda tog en ny och otroligt viktig bortaseger när man vann med 3-1 i Skellefteå senast och därmed leder med 2-1 i matcher i denna finalserie. Detta trots mängder av möjligheter för Skellefteå men Frölunda visade upp en stark defensiv med en stabil Johan Gustafsson i målet.

I kväll är det därmed dags för det fjärde mötet och denna gång i Skellefteå. Ett möte som nu är ännu viktigare med tanke på att Frölunda leder med 2-1 i matcher och kan de bryta bortatreden så kan de ta en tung 3-1 ledning som innebär att Skellefteå måste vinn tre raka för att bärga guldet.

I Skellefteå är det stor osäkerhet kring skadeläget om trion Markus Svensson, Axel Holmström och Adam Pettersson. I Frölunda är det osäkert om Tom Nilsson och Spencer Abbott kan delta i kväll.

Med tanke på segern senast och hemmais i kväll så håller nu spelbolaget betway Frölunda som klar favorit, både i kväll men även till SM-guldet. Historien talar dock emot Frölunda då de tre senaste matcherna i denna final har varit bortasegrar men också då åtta av de nio senaste finalmatcherna har slutat med bortasegrar. Men trots det ger betway nu 1,90 gånger pengarna på en seger till Frölunda i kväll, och hela 3,20 på Skellefteå, samt låga 1,45 på att Frölunda tar hem SM-guldet.