SM-finalen: Skellefteå favorit i kvällens tredje möte

Efter två oväntade bortasegrar så står det nu 1-1 i matcher mellan Skellefteå och Frölunda i SM-finalen. I kväll ska det tredje mötet avgöras och oddsen talar för att Skellefteå tar ett grepp om SM-guldet.

Matchstart: 19:30
TV: TV4
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):2,07 – 4,15 – 3,05
Att gå vidare (1-2):1,64 ? 2,28
Över/under 5,5 mål:2,70 ? 1,47

Odds från Unibet >

Denna finalserie har haft en oväntad inledning. Att det står 1-1 efter två spelade matcher är inget oväntat men att det är två bortasegrar som står bakom är däremot en överraskning. Det första mötet i Skellefteå slutade med en 4-3 seger till Frölunda men Skellefteå la sig inte ned och tvärtom så stod man för en stabil insats i returen och vann med klara 4-1. Att det har blivit två bortasegrar innebär att båda lagens obesegrade hemmasvit i detta slutspel är nu bruten.

I kväll ska den tredje matchen spelas i Skellefteå och frågan är om vi får se en nya bortaseger eller om förhandsfavoriten Skellefteå denna gång inte viker ned sig hemma i

Skellefteå har en del skadeproblem och framförallt är målvakten Markus Svensson fortfarande skadad och ersätts återigen av Erik Hanses som dock gjort det bra i Svenssons frånvaro. I övrigt är Axel Holmström borta sedan tidigare och det är osäkert om Adam Pettersson kan delta i kväll.

I Frölunda är Tom Nilsson ett frågetecken men i övrigt är truppen skadefri. Men oroväckande för Frölunda är att målvakten Johan Gustafsson inte stod för en allt för imponerande insats sist med en räddningsprocent på 81,81 procent. Och poängkungen i Frölunda Ryan Lasch har ännu inte gjort något större intryck i denna finalserie och är poänglös, något som Frölunda måste ändra på om man ska ro hem SM-guldet.

Kikar vi på oddsen från spelbolaget Unibet så talar de för att Skellefteå tar hem kvällens tredje möte på hemmais och spelbolaget ger 2,07 gånger pengarna om det skulle bli så. Ett spel på Frölunda som vinnare i kväll ger just nu oddsen 3,05