SM-finalen: Växjö – Skellefteå

Finalen mellan Växjö och Skellefteå drar ihop sig och inför kvällens sjätte möte leder hemmalaget Växjö med 3-2 i matcher och kan säkra SM-guldet om de bryter bortatrenden och vinner på hemmais. Oddsen talar för ett jämnt möte och frågan är om Skellefteå kan ta ytterligare en bortaseger.

Matchstart: 18:30
TV: TV4, C More Hockey
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 2,55 – 3,70 – 2,50
Att vinna: 1.93 – 1.89

Odds från Unibet

I det föregående mötet i Skellefteå så stod Växjö för en stabil insats och man tog ledningen med 2-0 redan efter 10 minuters spel i den första perioden. Skellefteå kvitterade sent i den andra perioden men lyckades aldrig komma ikapp och istället kunde Växjö gör 3-1 och 4-1 i tom bur i slutet av matchen.

Med Växjös vinst senast så kan vi konstatera att bortatrenden fortsätter och efter fem spelade matcher är det fem segrar som står i protokollet och därmed 3-2 i matcher till Växjö. Det innebär att Växjö har matchboll i kväll och kan avgöra denna SM-final på hemmais. Så den stora fråga är om Skellefteå kan fortsätta att producera på bortaplan eller om Växjö bärgar SM-guldet och tar en hemmaseger när det behövs som mest.

Kikar vi på oddsen är de som tidigare, i denna SM-final, oerhört jämna när det vankas spel i Vida Arena. Ett spel på Växjö som segrare ger 2,55 gånger pengarna samtidigt som ett spel på Skellefteå 2,50 gånger pengarna hos spelbolaget Unibet.