SM-slutspel: Semifinaler omgång 2

Så var första omgången av årets semifinaler avklarade. Inte helt oväntat har Färjestad tagit en säker seger hemma i Karlstad. Men nu ska de besöka AIK i hovet, och fortfarande favoriter. Luleå tog en kämparseger i Skellefteå. Frågan är hur länge Luleå klarar av att stå emot Skellefteå. Hemma i COOP Arena är Luleå ändå favoriter, men Skellefteå lär var revanschsugna efter den snöpliga förslusten.

Färjestad var det spelande laget i mötet mot AIK. AIK backade ofta hem och spelade väldigt defensivt. Segrarna mot HV71 verkar ha tagit endel på AIKs krafter både fysiskt och psykiskt. Men hemma i Hovet kan de stärka sitt självförtroende. Mot Färjestad ser statistiken dyster ut med sex förluster mot Färjestad bör brytas ikväll. Det blir en måstematch för AIK, men trots hemmaplan ger ett spel 2.90 för vinst hos :unibet:.

Luleå kämpade till sig en vinst senaste mot Skellefteå AIK. SAIK spelade bra och hade några lägen att avgöra, exempelvis vid 5-3 spel i nästan två minuter. Men Luleå spelar ett fortsatt bra defensivt spel och är favoriter på hemmaplan till oddsen 2.25 gånger pengarna hos :nordicbet:. Det kommer att bli en jämn och spännande match och i ett norrlandsderby handlar det som vanligt mycket om prestige.

Oddsen för dagen semifinaler i SM-slutspelet

19:00 AIK – Färjestad
19:00 Luleå – Skellefteå AIK