SM-slutspelet: Färjestad kan avgöra i kväll

I kväll kan Färjestad göra Skellefteå sällskap och gå vidare till semifinal i SM-slutspelet. Men det gäller att man besegrar Brynäs på bortais. Samtidigt kommer det att bli en mycket spännande kamp mellan Växjö Lakers och Luleå HF och vilket utav lagen som tar ta i denna rafflande kvartsfinalserie.

19:00 Brynäs IF – Färjestad

TV: C More Hockey
Odds (1-X-2): 2,25 – 3,75 – 2,80 (betway)

Efter tre raka segrar hade Färjestad chansen att punktera denna kvartsfinalserie mot Brynäs på hemmais i det föregående mötet. Men ett ineffektivt Färjestad föll i den matchen men har i kväll återigen chans att bärga en plats i semifinalen.

Färjestad har spelat stabilt i denna kvartsfinalserie och med två bortasegrar, 2-1 och 2-1, kan bortaplan bli Färjestads nyckel till en semifinalplats i kväll.

Kollar man på oddsen är det hemmalaget Brynäs som är knapp favorit till oddset 2,25 gånger pengarna hos betway. Dock ger spelbolaget 2,80 gånger pengarna för en seger och vi har allt att dömma en oerhört tuff och högintressant match framför oss i kväll.

Fler odds på Brynäs IF – Färjestad

19:00 Växjö Lakers – Luleå HF

TV: C More Sport,C More Live 4
Odds (1-X-2): 2,10 – 3,75 – 3,00 (betway)

I kvällens andra semifinal står det 2-2 mellan Växjö och Luleå, med en hemma och en bortaseger vardera. Växjö inledde kvartsfinalen på ett övertygande sätt och körde över Luleå i två raka matcher. Men därefter har Luleå kommit tillbaka och har nu kvitterat med två raka vinster.

I den senaste segern mot Växjö, på hemmais, var det Linus Omark som utmärkte sig och som kommer att bli oerhört viktig även i denna match. Dock har både Omark och hela Luleå-laget fått stå emot mycket kritik under slutspelet och givetvis vill man motbevisa alla tvivlarna i kvällens bortamatch som kommer att bli oerhört viktig. Vinnaren kommer att få två chanser att sedan avgöra kvartsfinalserien och ta en plats i semifinalen. Ett perfekt scenario för Luleå vore att vinna i kväll och ta sin tredje raka seger för att sedan avgöra på hemmais.

Det kommer dock inte bli lätt för Luleå att komma ned till Småland och slå Växjö och spelbolaget betway håller hemmalaget som favorit till oddset 2,10 gånger pengarna. Ett spel på gästande Luleå ger i skrivandets stund 3,00 gånger pengarna.

Fler odds på Växjö Lakers – Luleå