SM-slutspelet: Frölunda favorit i kvällens avgörande

Efter 3-3 i matcher ska det i kväll avgöras om det blir Frölunda eller Linköping som tar hand om den sista semifinalplatsen i SM-slutspelet. Kollar man på oddsen är Frölunda klar favorit.

Matchstart: 19:00
TV: Kanal 9
Odds (1-X-2): 1,90 – 3,80 – 3,60 (betway)

Kvällens match mellan Frölunda och Linköping kommer att spelas i Scandinavium i Göteborg. Frölunda har vunnit två av de tre matcherna som spelats i Scandinavium, i denna kvartsfinalserie, och i den senaste matchen hemma blev det hela 6-2 till Frölunda.

Statistiken talar till Frölundas fördel

Lagen har möts i slutspelet vid två tidigare tillfällen, säsongen 2005/06 samt 2009/10, med två otroligt jämna serier som har fått avgöras i en sjunde match. Första gången var det Frölunda som vann och senast var det Linköping som drog det längsta strået. Intressant är att i båda dessa avgörande matcher så var det hemmalaget som vann och gick därmed vidare. Om man ska tro att denna logik fortsätter är det därmed Frölunda som borde vinna i kväll och ta sig vidare till semifinal.

Frölunda klar oddsfavorit

Kollar man på oddsen från betway så tror spelbolaget också att det blir Frölunda som vinner kvällens match, och därmed kniper semifinalplatsen, till oddset 1,90 gånger pengarna. Ett spel på att Linköping bryter hemmatrenden ger 2,90 gånger pengarna.