SM-slutspelet: Måstematcher för Örebro och HV71

Kvartsfinalerna i SM-slutspelet drar ihop sig och redan nu är Skellefteå klara för semifinal. I kväll har vi två helt avgörande matcher mellan Örebro – Växjö och HV71 – Linköping. Både Örebro och HV71 måste vinna kvällens möten och är också favoriter om vi kikar på oddsen.

HV71 – Linköping

Matchstart: 18:30
TV: TV12, C More Hockey
Odds (1-X-2): 2,25 – 3,75 – 2,85

Matchserien mellan HV71 och Linköping har varit en riktig rysare hela vägen och med uddamålssegrar i fyra av de fem spelade matcherna, som alla fyra slutat 3-2. Den matchen som inte slutade 3-2 var när lagen möttes i just Jönköping och då var det Linköping som vann med 4-2. Med 3-2 i matcher, och med två raka segrar, är Linköping i förarsätet och kan vid en ny bortaseger i kväll säkra ett avancemang till semifinalen där de möter redan klara Skellefteå AIK.

Kikar vi dock på oddsen från Unibet så talar de för en hemmaseger till HV71 men till relativt höga 2,25 gånger pengarna samtidigt som ett spel på en Linköpings-seger ger 2,85 gånger pengarna.

Spela på matchen hos Unibet

Örebro – Växjö

Matchstart: 18:30
TV: C More Sport, C More Live 3
Odds (1-X-2): 2,50 – 3,70 – 2,55

Örebro är också de piskade att vinna i kvällens match i Bern Arena. Växjö har kopplat greppet av denna svängig matchserie som har bjudit på målglada matcher men också en tillknäppta matcher som bland annat den i Växjö som smålänningarna till slut vann med 1-0 på övertid.

Oddsen är otroligt jämna från spelbolaget Unibet men Örebro är knapp favorit till 2,50 gånger pengarna samtidigt som ett spel på Växjö som vinnare ger 2,55 gånger pengarna.

Spela på matchen hos Unibet