SM-slutspelet: Skellefteå favorit i finalen

På lördagen så drar SM-finalserien mellan Skellefteå och Frölunda igång. Det är lite av en drömfinal mellan två av lagen som presterade bäst under grundserien. Skellefteå inleder finalserien på hemmais och är favoriter till SM-guldet.

Gå till Unibet för att spela på SM-finalen

De två topplagen i grundserien Skellefteå och Frölunda kommer nu att mötas i SM-finalen som drar igång på lördagen. Frölunda har tagit sig genom slutspelet genom att först besegra Djurgården med 4-1 och sedan vinna över Luleå med 4-2. Skellefteå imponerade stort när man tog fyra raka vinster mot HV71 i kvarten men fick det tuffare i semin mot de regerande mästarna Växjö och matchserien avgjorde Skellefteå på övertid i den sjunde matchen.

Skellefteås sjätte raka SM-final

Att Skellefteå återigen är i final är ingen överraskning och det är nu lagets sjätte raka final vilket givetvis är ett imponerande facit. Skellefteå tog hem SM-guldet både 2013 och 2014 men i fjol så förlorade man finalen mot uppstickaren Växjö, vilket är lite av en plump i protokollet för ett Skellefteå som har varit en dominant de senaste åren.

Frölundas första final på tio år

För Frölundas del är denna SM-final efterlängtad då de t var hela tio år sedan man var i en final och hela elva år sedan man  tog hem SM-guldet.

Hemmais är otroligt viktigt

Skellefteå kommer att inleda SM-finalen på hemmais vilket är en stor fördel då man eventuellt kommer ha ett övertag av fler hemmamatcher i denna finalserie. Hemmais har varit mycket betydelsefullt för de båda finallagena under slutspelet och båda är obesegrade hemma så här långt.

Skellefteå favorit till SM-guldet

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så talar de också klart till Skellefteås fördel. Ett spel hos Unibet på att Skellefteå vinner SM-guldet ger just nu 1,77 gånger pengarna medan ett spel på Frölunda ger oddset 2,05. Kikar vi på oddsen inför lördagens första möte så är de dock relativt jämna och trots hemmais för Skellefteå så ger ett spel på en seger 2,15 medan ett spel på Frölunda ger oddset 3,00.

Gå till Unibet för att spela på SM-finalen