SM-slutspelet: Växjö – Skellefteå

I kväll är det vinna eller försvinna som gäller för Växjö i semifinalen mot Skellefteå i SM-slutspelet. Hemmais har varit en avgörande faktor och men oddsen talar inte för att Växjö vinner och tvingar fram ett avgörande i Skellefteå.

Matchstart: 19:00
TV: TV12
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 3,25 – 3,90 – 1,90
Över/under 5,5 mål: 2,70 – 1,40

Odds från Mybet >

Växjö tog en överraskande ledning i det senaste mötet i Skellefteå och såg ut att gå mot en oväntad och tung bortaseger, när man hade med sig 3-1 inför den tredje perioden. Men Växjö tappade allt och förlorade till slut med 3-5, efter fyra raka mål av Skellefteå i den tredje perioden.

Med 2-3 i matcher är nu seger det enda som gäller för Växjö, i kvällens hemmamatch i Vida Arena, för att tvinga fram en sjunde och avgörande match. Vinner Skellefteå är de därmed vidare till finalen.

Nihlstorp fortsatt skadad för Växjö

I Växjö-målet så tog Stefan Steén plats senast då den ordinarie målvakten Cristopher Nihlstorp var skadad I kvällens avgörande match är det återigen Steén står i Växjö-kassen då Nihlstorp fortfarande inte är tillbaka. Steén stod för en mångt och mycket stabil insats senast i Skellefteå även om han kanske borde ha agera bättre vid några tillfällen. Ska Växjö vinna denna viktiga match så är det viktig att Steén spikar igen.

Oddsen emot Växjö i denna måstematch

Även om Växjö inledde bäst i det senaste mötet i Skellefteå så var det ändå hemmalaget som utgick med seger till slut. Och hammais fortsätter att vara en avgörande faktor i dessa semifinaler. Oddsen från spelbolagen talar inte för att Växjö reder ut detta och tvingar fram en sjunde och avgörande match i Skellefteå. Kikar vi på oddsen från Mybet ger ett spel oddset 3,25 att Växjö utgår med seger i kväll och oddset 1,90 på att Skellefteå vinner matchen och säkrar en plats i finalen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 april, 2016