SM-slutspelet: Växjö – Skellefteå

I kväll är det vinna eller försvinna som gäller för Växjö i semifinalen mot Skellefteå i SM-slutspelet. Hemmais har varit en avgörande faktor och men oddsen talar inte för att Växjö vinner och tvingar fram ett avgörande i Skellefteå.

Matchstart: 19:00
TV: TV12
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):3,25 – 3,90 – 1,90
Över/under 5,5 mål:2,70 – 1,40

Odds från Mybet >

Växjö tog en överraskande ledning i det senaste mötet i Skellefteå och såg ut att gå mot en oväntad och tung bortaseger, när man hade med sig 3-1 inför den tredje perioden. Men Växjö tappade allt och förlorade till slut med 3-5, efter fyra raka mål av Skellefteå i den tredje perioden.

Med 2-3 i matcher är nu seger det enda som gäller för Växjö, i kvällens hemmamatch i Vida Arena, för att tvinga fram en sjunde och avgörande match. Vinner Skellefteå är de därmed vidare till finalen.

Nihlstorp fortsatt skadad för Växjö

I Växjö-målet så tog Stefan Steén plats senast då den ordinarie målvakten Cristopher Nihlstorp var skadad I kvällens avgörande match är det återigen Steén står i Växjö-kassen då Nihlstorp fortfarande inte är tillbaka. Steén stod för en mångt och mycket stabil insats senast i Skellefteå även om han kanske borde ha agera bättre vid några tillfällen. Ska Växjö vinna denna viktiga match så är det viktig att Steén spikar igen.

Oddsen emot Växjö i denna måstematch

Även om Växjö inledde bäst i det senaste mötet i Skellefteå så var det ändå hemmalaget som utgick med seger till slut. Och hammais fortsätter att vara en avgörande faktor i dessa semifinaler. Oddsen från spelbolagen talar inte för att Växjö reder ut detta och tvingar fram en sjunde och avgörande match i Skellefteå. Kikar vi på oddsen från Mybet ger ett spel oddset 3,25 att Växjö utgår med seger i kväll och oddset 1,90 på att Skellefteå vinner matchen och säkrar en plats i finalen.